Akkumulátorgyár

2023.02.10. 21:12

Barcsa Lajos a CATL-lel egyeztetett a tisztított szennyvíz felhasználásáról

Tárgyaláson egyeztettek az akkumulátorgyár vízigényéről

Forrás: Barcsa Lajos Facebook-oldala

A debreceni akkumulátorgyár vízigényeinek részleteit egyeztették tárgyaláson Barcsa Lajos a CATL-lel a pénteken – tudatta Facebook-oldalán egy összefoglaló videóban az alpolgármester.

Két program szerepelt a napirendjükben. Elsőként az irodában tárgyaltak arról, hogy a szürkevizet milyen feltételek mentén tudnák biztosítani a vállalat számára. Második programként pedig a Vértesi úti szennyvíztelepet látogatták meg, ahol a kínai cég képviselőinek bemutatták, hogy azt a szennyvizet, amit Debrecenben és környékén termelnek, milyen módon tisztítják meg.

– Egyetértés van közöttünk abban, hogy a szürkevízből ki tudjuk elégíteni a gyár vízigényének 70-80 százalékát, ehhez viszont fejlesztéseket kell megvalósítani, ezekről is beszélgettünk a mai nap folyamán itt a szennyvíztisztító telepen – mondta Barcsa Lajos.

Hozzátette, elindulhat majd a tervezése a debreceni szennyvíztisztító telep fejlesztésének, ezzel párhuzamosan pedig a kínai cég is úgy tervezi a vízkapacitást felhasználni, hogy minél nagyobb mértékben szürkevízből, azaz abból a tisztított szennyvízből – amit eddig leengedtek a Tócó patakba – tudják ellátni a gyár vízigényét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában