Útinform

2023.01.07. 18:32

Remek hírt közölt Bodó Sándor a püspökladányiakkal

A jövőben minden InterCity megáll a településen.

Forrás: Illusztráció/Napló-archív

Február 4-től újra megáll minden IC vonat a püspökladányi állomáson – tudatta a remek hírt Bodó Sándor országgyűlési képviselő.

Mint korábban írtuk, a MÁV-Volán-csoport december 11-én léptette életbe az új vasúti és autóbusz menetrendjét. Ennek értelmében a Tokaj kör-InterCityk – az IC682-es kivételével – nem állnak meg Püspökladányban; ez változik meg heteken belül.

A decemberi módosítás értelmében a Nyugati pályaudvar és Debrecen között gyorsvonati pótjegy nélkül igénybe vehető új Cívis InterRégió vonatok órás ütemes menetrendben közlekednek, Püspökladány állomáson is megállnak. A térségben eddig csak hétvégi és ünnepnapokon megjelenő, alacsonypadlós, klímás korszerű FLIRT motorvonatok minden nap közlekednek.

Ezenkívül Püspökladány állomáson minden második, a kétórás alapütemben közlekedő Nyírség IC-k, valamint a Latorca InterCity is megállnak. Ugyanakkor megmarad a nemzetközi összeköttetés az EC és IC vonatokkal (Erdély felé, napi 4 vonatpár), valamint a sűrített hivatásforgalmi közlekedés Debrecen felé. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában