Testületi ülés

2023.01.27. 18:34

A vértesi gyógyszertári egység kinyithat, a postára viszont nem sok remény van

A létavértesi képviselő-testület január 26-án megtartott idei első ülését.

Nem sok remény van az egyszemélyes postahivatal újbóli megnyitására

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Az ülésen elfogadták a kötelezően előírt napirendekre épülő 2023. évi munkatervet. A Létavértesi Román- és a Létavértesi Roma Nemzetiségi Önkormányzatokkal kötött korábbi együttműködési megállapodásokat felülvizsgálva tartalmi módosításokat nem tartottak indokoltnak. Elhangzott, hogy a nemzetiségi önkormányzatok, bár rendszeres meghívottai az üléseknek, ez alkalommal sem képviseltették magukat.

Két apró pontosítással kiegészült ki a helyi szociális rendelet, elfogadták az iskolák felvételi körzethatárairól szóló előterjesztést, illetve a Hajdú-Bihar vármegyei Kormányhivatal javaslata alapján kiegészítették a köztemető használatáról szóló rendelet is. Döntés született több földterület bérbeadásáról.

A képviselők felvetéseiben hallhattunk a vízhálózat végpontjain alkalmanként tapasztalható elszíneződéséről, a használaton kívüli, fölösleges épületek tervezett lebontásáról, a közterületen tervezett fásításokról.

A vértesi településrészen bezárt gyógyszertári egység várhatóan márciustól újra kinyit, de a jelenlegi információk szerint nem sok remény van az egyszemélyes postahivatal újbóli megnyitására, ami elsősorban a gépjárművel nem rendelkezőknek, idős embereknek 4-5 kilométeres gyalogutat jelent a létai postahivatalba. 

Turóczi Barnabás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában