Elismerések

2023.01.11. 15:16

Ki legyen Debrecen legújabb díszpolgára? Tegyen javaslatot!

A város április 11-én adja át a kitüntető címet.

Forrás: Napló-archív

Debrecen önkormányzatának közgyűlése a hagyományokhoz híven április 11-e, a város napja alkalmából díszpolgári címet, Pro Urbe és Mecénás Díjat adományoz.

Debrecen Város Díszpolgára kitüntető cím a legnagyobb megbecsülés, melyet polgár magáénak tudhat, amely a város és polgárai anyagi, szellemi és erkölcsi gyarapodásában, fejlődésében elévülhetetlen érdemeket szerző, a város tekintélyét erősítő életmű elismeréseként adományozható.

Debrecen Város Pro Urbe díja adományozható a város fejlődését és jó hírnevét növelő, a helyi közösség javát szolgáló, évtizedeken keresztül kifejtett, közmegbecsülést érdemlő tevékenység elismeréseként.

Debrecen Város Mecénása díj adományozható a város gyarapodását, fejlődését szolgáló, ellenszolgáltatás nélküli, jelentős anyagi támogatás elismeréseként.

Az önkormányzati elismerések adományozására javaslatot tehetnek a javaslattétel időpontjában debreceni lakóhellyel rendelkező természetes személyek, Debrecenben működő civil szervezetek, egyházak, gazdasági társaságok, tudományos intézetek, intézmények és az intézményekben működő közösségek vezetői. Az elismerések adományozására irányuló javaslatok beérkezésének határideje február 10.

Az önkormányzat közleménye szerint a javaslattételhez kötelezően szükséges formanyomtatvány az Új Városháza (Kálvin tér 11. szám) portáján szerezhető be, vagy letölthető a www.debrecen.hu honlapról, ahol az eddigi kitüntetettek névsora is megtekinthető. A javaslatokat a város polgármesteréhez címezve, Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Kulturális Osztálya részére postai úton (Új Városháza, 4026 Debrecen, Kálvin tér 11.) vagy személyesen lehet benyújtani. Felvilágosítás kérhető Szabó Zsuzsa kulturális referenstől ([email protected], 52/517-707).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában