Ünnepség

2023.01.30. 15:49

Őrjöngő férj rohant be szülni készülő feleségével a szoboszlói mentőállomásra szombaton

Az ügyeletes mentőorvos rohant segíteni, de kiderült: az extrém eset csak színjáték volt.

Így búcsúztak társai a nyugdíjba vonuló doktornőtől a hajdúszoboszlói mentőállomáson.

Forrás: Tibai Irma

Nyugalmasnak indult január utolsó szombat estéje az OMSZ Hajdúszoboszlói Mentőállomásán. Szerencsére nem érkezett riasztás. Ám fél hétkor egy apuka érkezett szülni készülő feleségével, behajtott autójával az udvarra, kiugrott, óbégatott, rohangált. „Van itt orvos?” Kövesiné dr. Ulrich Mária volt ügyeletben, azonnal odarohant. Tökéletes volt a rendezés, remekül játszottak a szereplők, ám perceken belül kiderült a turpisság, búcsúesetként kollégái találták ki és rendezték meg ezt az extrém esetet.

Miután lebuktak, villogó mentőautóval, csillagszórókkal, tortával sétáltak ki az áleset helyszíneként kiszemelt udvarra a kollégák, hogy köszöntsék nyugdíjba vonuló bajtársukat.

Elismerő oklevelet és virágot adott át a doktornőnek a személyesen jelenlévő dr. Korcsmáros Ferenc, az OMSZ észak-alföldi regionális igazgatója, s köszöntötte Gadóczy György állomásvezető. Megható pillanatokat éltek át a jelenlévők, nemcsak a doktornő, hanem mindenki elérzékenyült egy picit.

Forrás: Tibai Irma

A szüléses eseteknél mindig nagyon aggódott

Közel harmincévi mentőorvosi szolgálat, melyhez sok-sok tanulás kapcsolódott, és azt megelőzően Berettyóújfaluban tizenöt év aneszteziológus orvosi szolgálat íródott be a doktornő életútjába. Ezt az álesetet kifejezetten azért rendezték meg neki Gadóczy Györgyék, mert a szüléses eseteknél mindig nagyon aggódott. – Egy váratlan esemény, könnyen jön a baba vagy nehezen, attól függően kell odatennünk magunkat egyrészt a baba, másrészt az anya érdekében – nyilatkozta.

Kövesiné dr. Ulrich Mária egy emberöltőnyi mentőorvosi időt, valamint negyvenévi orvosi pályafutását lezárva, utolsó munkanapját töltötte január 28-án a szoboszlói mentőállomáson. – Kicsit elfáradtam – fogalmazott, s mostantól a családjának szenteli idejét. Nagyon szerette az itt dolgozó kollektívát, hiányozni fognak neki. – Az OMSZ Hajdúszoboszlói Mentőállomásának emblematikus figurája a doktornő. Szakorvosi végzettségével nagyon magas szinten szolgálta Hajdúszoboszló és térsége lakosságát, több ezer esemény fűződik a nevéhez – mondta el róla dr. Korcsmáros Ferenc.

Forrás: Tibai Irma

A doktornőre a mentőállomás közössége mintegy édesanyjukként tekintett. – Ő volt a mi mamánk. Neki is szerettünk volna búcsúzásként meglepetéssel kedveskedni, mert családként élünk itt – fűzte hozzá Gadóczy György állomásvezető mentőtiszt.

Valamennyi kollégája hosszú, boldog nyugdíjas éveket kívánt Kövesiné dr. Ulrich Máriának. 

Tibai Irma

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában