Oktatás

2022.12.07. 11:05

Vitában verhetetlenek voltak a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákjai

A Mathias Corvinus Collegium diákjai a Vitaakadémiával karöltve immáron hetedik alkalommal szervezték meg az MCC Vitázz! Kárpát-medencei középiskolai vitaversenyt.

Forrás: Facebook / MCC Vitaakadémia

A csapatok versenyen való részvételét egy érvelő esszé megírása előzte meg, ami alapján a szakmai bizottság kiválogatta a legjobbakat, így a helyszínen már az írásban legkiemelkedőbbnek bizonyuló vitázók mérettetek meg.

A kétnapos rendezvényt Lánczi Péter, a Mathias Corvinus Collegium általános főigazgató-helyettese nyitotta meg köszöntőbeszédével. Ő a vitát mint közös nevezőt jelölte meg, ami interdiszciplináris tulajdonságán keresztül összefogja a különféle szakterületeket. 

Ezt követően Barbarics Péter, az MCC Vitaakadémia megbízott igazgatója üdvözölte az eseményen megjelenteket.  

Huszonnégy csapat jutott a döntőbe. A győztes végül a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium DKV csapata lett, név szerint Bene Kamilla, Balogh Dorottya és Nagy Villő Eszter. Egyéni szónokként a harmadik helyezést Bene Kamilla érte el. Felkészítő tanáruk Lakatosné Tóth Ildikó volt – tájékoztatta portálunkat a középiskola.

A győztes csapatnak öt körön keresztül kellett World Schools Style Debate vitaformátumban, különböző tételmondatok mentén bizonyítania érvelési készségeit. A versenyen olyan aktuális témák kerültek előtérbe, mint a mesterséges intelligencia jelentősége, az éghajlatváltozás elleni küzdelem vagy a politikának a nemzeti sporteseményeken való relevanciája.

Jutalmuk egy külföldi tanulmányút, illetve páros belépőket kaptak a Nemzeti Színházba, valamint a vita témáihoz kapcsolódó könyvekkel gazdagodtak.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában