Jótékonyság

2022.12.17. 09:22

Újra útnak indult a debreceni mentőcsoport, hogy megédesítse a gyerekek karácsonyát

Ruhát, élelmiszert és háztartási eszközöket is osztottak pénteki akciójukban.

Forrás: DEKOM

A Debreceni Egyetem karitatív szervezete, a DEKOM (Debreceni Egyetem Különleges Orvos és Mentőcsoportja) az idén is elhozta a Mikulását, és vele együtt a karácsonyi meglepetéseit az Észak-alföldi Régió gyermekotthonaiba, hívta fel a figyelmet közleményében a mentőcsoport.

December 16-án több gyermek- és családotthont látogattak végig a régióban, immáron 16. éve. Az adományok szétosztása mellett egy karácsonyi meglepetéssel készültek a gyerekeknek, illetve az intézeteknek. Az egész napos program során Lala bohóc és Bohócdoktor kollégái szórakoztatták a gyerekeket.

A látogatást és az adományosztást több napos előkészület előzte meg. A DEKOM fontosnak tartja, hogy legalább egy maroknyi boldogságot csempésszenek be az otthonokban élő gyermekek életébe, jelen gazdasági helyzetben is. Az előző évekhez képest jóval kisebb volt az adományozó kedv,

de köszönhetően a magánszemélyeknek, ebben az évben, egyéni felajánlásokkal történt gyűjtések jóvoltából 300 kg élelmiszert, ruhát, háztartási eszközöket tud szétosztani a DEKOM a rászoruló gyermekek és családotthonok között.

Forrás: DEKOM

Az idei karácsony programjaihoz ismét csatlakoztak a Debreceni Egyetem hallgatói is, akik tetemes csokimennyiséget gyűjtöttek.

A jótékonysági akcióról készült videókat a DEKOM kapcsolódó Facebook-posztjában lehet megtekinteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában