A hallgatók céljait szolgálja

2022.12.08. 15:28

Egyetemi tankonyhát adtak át a Campus Hotelben

Gyakorlatban is kamatoztathatják a tudásukat az egyetem dietetikus hallgatói az új tankonyhán.

Forrás: Kiss Annamarie

A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar dietetikus szakirányán tanuló hallgatók gyakorlati képzését segíti a jövőben az a tankonyha, amit csütörtökön délelőtt adtak át a Kassai úti Campus Hotelben. A tankonyha lehetőséget teremt arra, hogy a hallgatók elméleti ismereteik mellett olyan tapasztalatokat szerezzenek, melyek támogatják és felkészítik őket a szakmai pályafutásukra. Dr. Móré Marianna, a kar dékánja az ünnepségen elmondta, a Campus Nonprofit Kft. segítette a tankonyha létrejöttét. Hozzátette: a Kassai úti hotel konyhájában volt egy kihasználatlan terület, és a cég segítségével nagyon hamar meg tudtak állapodni a terület mihamarabbi tankonyává alakításáról. 

A helyiségből kikerültek a nagyüzemi gépek, és bekerültek olyan eszközök, amiken a hallgatók megtanulhatnak alapvető főzési folyamatokat. Az a dolgunk, hogy megteremtsük az egyetem falain belül és a karhoz kötődően azt a tanulási lehetőséget, ami a dietetikus képzéshez kell. Ennek a tankonyhának a létrejötte is annak a példája, hogy a Debreceni Egyetem egy olyan létesítmény, amelynek minden szervezeti egysége a hallgatók céljait szolgálja

 – fogalmazott a dékán. 

A Haonnak úgy nyilatkozott, másodévtől jönnek majd ide a hallgatók főzni. – A tankonyhának olyan módon kell működni, hogy az itt lévő hallgatók megtanulják azokat az ismereteket, amelyek egyszerre teszik őket alkalmassá egy különlegesebb étrend kialakítására, valamint akár egy menzai étkeztetés megalkotására – tudatta Móré Marianna. Szegedi Enikő, a kar oktatója az átadón rámutatott, hogy a tankonyha kialakításánál fontos volt, hogy az elméleti oktatás gyakorlati hátterét segítse a konyha, illetve az élelmiszertechnológiát is meg tudják ismerni közelebbről a hallgatók. Korszerű konyhai gépeket szereztek be, melyek a tankonyhában egy 20 fős hallgatói létszámot szolgál ki. 

ND

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában