Jubileumi ünnepség

2022.12.16. 16:34

Pozitív jövőképet kínál a 30 éve város Nyíradony

A modern kori épületek és útszakaszok mellett látjuk a városban élő lakosokat is, akik kedves és szorgalmas emberek.

Kovácsné Frank Magdolna, Pajna Zoltán (középen) és Tasó Béla a pénteki ünnepségen

Forrás: Molnár Péter

A várossá válás kitartó munkával járt, ám szövetségeseket és előremutató jövőképet is hozott a város életébe. Nyíradony várossá válásának harmincadik évfordulójából Ünnepi Testületi Ülést tartottak a Móricz Zsigmond Művelődési Ház Nagytermében pénteken délután. A jubileumi ünnepséget Tasó Béla, Nyíradony polgármestere nyitotta meg.

– Képzeljünk el egy olyan várost, amely tiszta, rendezett és barátságos. Ami a lakosainak otthon ad, vendégei elé pedig nyitott kapukat tár. Ha körbe nézünk, látjuk a természetet, a parkokat és a ligeteket. De ugyanúgy felbukkannak a modern kori épületek és útszakaszok. És látjuk a városban élő lakosokat, akik kedves és szorgalmas emberek. Ezt a látványt Nyíradonyban nap mint nap megtapasztaljuk – vezette fel a polgármester.

Tasó Béla szerint a jelen virágzása mellett a eljövendő évek lehetőségei is láthatók. Reményét fejezte ki, hogy Nyíradony fejlődésével nemcsak a város fiataljait sikerül marasztalniuk, hanem mások számára is vonzóvá válik a letelepedésre. Úgy véli, Nyíradony város polgárai egy pozitív jövőképet láthatnak. –Úgy tartják, aki építkezik, az hisz a jövőben. Arra kell törekednünk, hogy mindig többet hagyjunk magunk után, és jobbá tegyük a világot annál, mint ahogy megkaptuk. De ahogy a város épült, épült egy egymásért tenni akaró közösség és egy városi identitás is – fogalmazott Tasó Béla.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke beszédében elmondta, habár lehet csodálni a infrastrukturális beruházásokat, az utakat, az épületeket, szabadidőparkot, az adja a város kisugárzását , hogy a településen élők valóban elégedetten, örömmel élik meg a hétköznapokat.

– Nyíradony harminc évvel ezelőtt élt a várossá válás lehetőségével, és kemény munkát befektetve minden esetben többet ért el a fejlesztések és a közösségépítés terén, mint amit eltervezett. Az alkotót az teszi emberré, hogy a munkájának eredménye van. Azonban várossá válással felelősség is járt: járásközponttá vált, ami a térség településeinek a figyelmét és felelősséget is hozott magával – mondta. Pajna Zoltán emlékeztetett: a város azért is áll személyesen közel hozzá, mert elnöki kinevezésének javaslata Nyíradonyból érkezett.

Tasó László országgyűlési képviselő az ünnepélyes beszédében elmondta, hogy a rendszerváltás után szükség volt azokra a központokra, melyek össze tudták vonni a közösséget, Nyíradony pedig a térség legerősebb központja volt. Hozzátette a város közössége magától nem lett volna képes kihozni a lehetőségeiből a legtöbbet.

– Nyíradony sok barátra és együttműködő partnerre talált, és megtalálta a környező településekkel azt az összhangot, amely megadta a lehetőséget arra, hogy erősebbé váljon. Habár nem volt mindig felhőtlen a viszony a szomszédainkkal, de idővel rádöbbentünk arra, hogy együttműködve el tudunk érni bárhová – fejtette ki. Tasó László kiemelte az egyházi vezetők munkáját, akik nélkül nem ért volna a város ilyen messzire. Mint fogalmazott, számukra a legfontosabb az volt, hogy ráérezzenek az emberek lelkére, és bele tudják szőni istentiszteleteikbe azokat a gondolatokat, amelyek szükségesek a továbblépéshez, mégis egyben tartják a közösséget.

Tasó László
Forrás: Molnár Péter

– Az egyházi erő abban rejlik, hogy mer őszinte lenni. Mégis olyan finoman fogalmaz, melyet az értő fülek meghallanak, mások pedig nem is értenek – mondta. Az egyház mellett az iskolák és óvodák vezetőit is magasztalta, valamint a rendőrség és a polgárőrség munkáját, mely biztonságot tudott adni a lakosok számára. Tasó László szerint Nyíradony az egyik legbiztonságosabb járás Magyarországon. Az országgyűlési képviselő büszke arra, hogy a város fejlődéséhez annak minden lakója a lehető legtöbbet nyújtotta mind munka, mind közösségépítés terén.

A köszönőket követően Tasó Béla és Kovácsné Frank Magdolna, Nyíradony alpolgármestere elismerő oklevelet adott át mindazoknak, akik tevékenységükkel sokat tettek és tesznek Nyíradony közösségéért.

HL

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában