Jótékony rondáskodás

2022.12.10. 15:25

Nem szégyen a Ronda Pulcsis Futás, és hasznos

Nem is volt mindegyik ronda. De a Mintás Pulcsis Futás unalmas névválasztás lenne.

Forrás: Kiss Annamarie

Ízlés kérdése, ki mit tart szépnek vagy rondának. Csúf-e egy bájos rajzfigura, a rénszarvas, a hóember vagy a Télapó. Való igaz, a fülhallgatós bulldog ronda pulcsiban egy ronda pulóveren már eléggé feszegeti a határokat. Ahogy a szedett-vedett mintákkal és egymáshoz nem illő színekkel is kellőképpen gusztustalanra lehet giccsezni egy ruhadarabot. Fejeljük meg még néhány idétlen kiegészítővel, gagyi fejdísszel, és már egészen esélyesen átmegyünk a dress-code rostáján. 

Bizony, a Ronda Pulcsis Futás lényege, hogy minél hülyébben öltözik valaki, annál kevésbé veti ki a tömeg magából. És vicces is. Olyannyira elborzadni egymás ruházatától, hogy kiszaladnánk a világból. Indulás!

Még az időjárás is záporral véleményezte a pulcsikat, de esőnap szóba sem jöhetett, mert Mester Tamás, a DVSC Labdarúgó Akadémia edzője már vezényelni kezdte a bemelegítést. Különben is, mit tehettek volna a részt vevők az esőben? Elfutnak?

A torna közben szemügyre tudtuk venni a pályaműveket. Mind-mind más reakciót váltott ki belőlünk: volt aranyos, volt borzalmas, vegyesen mosoly- és gyomorfakasztó példányok. Megkérdeztük pár igazán ízléstelen ruhadarab viselőjét, nehéz volt-e rátalálni a legrondábbra, licitált-e rá vagy adták az ingyen elvihető kiscica mellé:

– Nem válogattam valami sokáig, az első boltban rátaláltam – vallott egyikük. Míg társa beismerte, ő jóval az esemény előtt megvette. Megbánást nem tanúsítva még hordja is. A harmadik esküdött, hogy a munkahelyén, az irodában is viselni fogja legközelebb. Lelke rajta.

Mészáros Réka nemcsak szervezőként vett részt az eseményen, hanem maga is elindult. Ő is tematikusan, alkalomhoz illően öltözött, azonban az általa viselt pulóverét sem neveznénk rondának. A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője a Haonnak elmondta, második alkalommal rendezték meg a jótékonysági Ronda Pulcsis Futást Debrecenben. Az alapvetően Budapestről indult ötlet egyébként hetedik éve hódít hazánkban.

Nagyon örülünk, hogy részesei lehetünk egy ilyen, országon átívelő kezdeményezésnek, másrészt pedig az adventi programsorozathoz tudtunk valamilyen sportos eseményt kapcsolni, hiszen fontos, hogy a mozgás az életünk része legyen. Örömmel látom, hogy családok, kutyás gazdák, kicsik és nagyok is eljöttek, így ez mindenkinek egy közös élményt jelent. Illetve arra is nagyon büszke vagyok, hogy több városi intézmény vezetője is csatlakozott a programhoz, és adományozott a gyerekeknek

 – fejtette ki.

Mészáros Rékától megtudtuk, a közösségi médián keresztül több mint négyszázan jelezték, hogy részt vennének a programon. Feltehetőleg az esős idő miatt azonban volt, aki otthon maradt. A Baltazár Dezső téren felállított sátornál a regisztrációk száma jócskán meghaladta a százat, ami az időjárás függvényében elismerésre méltó.

Figyelmes gesztus volt a szervezőktől, hogy esőkabát-szerű mellénnyel is készültek, így aki semmiképp sem szerette volna kihagyni az élményt a csapadékos idő ellenére is megúszhatta szárazon a futást. Igaz, arra így nem volt lehetőség, hogy bárki az időjárásra fogja a lustaságát.

Hajnal László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában