Várják a jelentkezéseket

2022.12.01. 09:30

Ingyenes pályaorientációs program indul lányoknak az Agórában

Cél, hogy a valós életből vett mérnöki feladatok megoldásán keresztül tegyék vonzóvá a STEM területeket.

Forrás: Agóra Tudományos Élményközpont

A tavalyi tanév sikere után 2023 januárjában ismét útjára indul a kimondottan lányoknak szóló pályaorientációs program, a WATCH. A projektalapú program célja, hogy a valós életből vett mérnöki feladatok megoldásán keresztül, élményszerűen tegye vonzóvá a lányok számára a STEM területeket, miközben a résztvevők megtapasztalhatják a csapatmunka előnyeit és örömét is – tudatta az Agóra Tudományos Élményközpont.

A 2023 június közepéig tartó ingyenes programra elsősorban 10. osztályos, pályaválasztás előtt álló lányok jelentkezését várják, a debreceni gimnáziumokkal kialakított együttműködés keretében.

A kiválasztott 64 lány 4 csoportban, iskolaidőn kívül, másfélórás foglalkozásokon dolgozik majd együtt, de lesznek ismét olyan, természettudományos szakmákat, valamint sikeres női életpályákat is bemutató rendezvények, amelyekre minden érdeklődőt szívesen látnak. Fontosnak tartják, hogy a lányok elfogadó, támogató környezetben ismerjék meg ezt a kezdeményezést, ezért 2022 novemberében és decemberében a 10. osztályos fiataloknak – lányoknak és fiúknak egyaránt – egy kétórás élményprogram keretében mutatják be a WATCH-ot.

További információ ITT.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában