Egy kis ajándék

2022.12.14. 12:55

Idén is segítő partner volt a csokigyűjtésben a kormányhivatal

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal dolgozói közössége az egyik legrégebbi, legmeghatározóbb támogatója a Csokigyűjtő Akciónak.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete több mint tíz éve indította el a BAGE Csokigyűjtő Akciót.

A kezdetekkor a cél az volt, hogy minél több, gyermekvédelmi szakellátásban részesülő gyermekek számára készüljön Mikulás csomag, melyekbe csokoládét gyűjtött az egyesület - olvasható a kormanyhivatal.hu-n.

Az akcióhoz mára új támogatók és adományozók csatlakoztak: a számos köznevelési intézmény, közintézmény, államigazgatási szervek és civil szervezetek mellett már médiapartnerek, debreceni és megyei cégek közösségi összefogása lett.

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal az akció indulásakor az elsők között csatlakozott ehhez a nemes kezdeményezéshez, és azóta is minden évben heteken át gyűjtik a kollégák a csokoládét a gyermekeknek. A kormányhivatal közössége számára kiemelten fontos, szinte az Adventi időszak része már az akcióban történő részvétel, a jótékony célú gyűjtés: mindenki nagy örömmel adományoz a nehéz sorsú, a vérszerinti családjukból kiemelt gyermekeknek, azért, hogy az arcukon mosoly csillogjon Karácsonykor.

Rácz Róbert főispán, aki természetesen minden évben maga is tevékenyen részt vállal a gyűjtésben, idén is büszkén adta át Buzás Lajosnak, a BAGE elnökének, az akció főszervezőjének azt a közel 50 ajándékcsomagot, melyek egyenként 3-4 kg édességet, apró ajándékokat és plüssjátékokat rejtettek magukban.

Buzás Lajos hálás köszönetét fejezte ki a dolgozóknak a rengeteg összegyűjtött ajándékért. Külön öröm volt számára látni, hogy a mindennapi nehézségek ellenére sem csökkent a kormánytisztviselők adakozási kedve, ami azt bizonyítja, hogy az egyesület által megajándékozott gyermekek minden körülmények között számíthatnak a kormányhivatal dolgozóinak jótékony összefogására.

A Csokigyűjtő Akció zárórendezvényeként egy gálaestre kerül sor december 15-én 17 órakor a debreceni Meteor Keresztény Központ nagytermében, ahol a gyermekvédelmi szakellátásban részesülő, és a nevelőszülőknél nevelkedő gyermekek átvehetik a Mikulástól a felajánlásokból összeállított csomagokat.

A BAGE Karácsony sem marad el idén sem: a debreceni Attila téri Görögkatolikus Turisztikai Látogató Központban december 18-án 17 órakor kezdődő rendezvényen sok-sok nehéz sorsú gyermek álma teljesül majd.

A rendezvényekkel kapcsolatos részletek itt olvashatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában