Fejlesztés

2022.12.28. 09:15

Hajdú-Biharba is jutott a vadonatúj Credobusokból

Tizenegy jármű érkezett a megyébe.

Forrás: Volánbusz Zrt.

Idén ősszel is folytatódott a Volánbusz 2018 óta tartó modernizációs programja: decemberig száz darab Credobus Inovell 12 típusú autóbusz állt forgalomba országszerte. Az októberben bemutatott beszerzés eredményeként az ország 15 megyéjének helyközi-távolsági vonalain biztosít kényelmes, korszerű utazási körülményeket a közlekedési vállalat.

A 2022 júniusában eredményesen zárult közbeszerzési eljárásnak köszönhetően a Kravtex Kühne Csoport ősz végéig 100 darab Credobus Inovell 12 típusú, két tengelyes, normál padlós, szóló autóbuszt szállított a Volánbusznak. A járművek már jól ismert, megbízható típusnak számítanak, hiszen csak ebből a típusból több mint 500 állt forgalomba az elmúlt években. A Kravtex eddig összesen több mint 2400 autóbuszt adott át a közlekedési társaságnak, a mosonmagyaróvári-győri gyártású buszok részaránya a hatezer darabos flottában meghaladja a 40 százalékot.

Hajdú-Bihar megyében 11 Credobus Inovell 12 típusú új autóbusz állt forgalomba a helyközi-távolsági vonalokon.

A Credobus Inovell 12 típusú buszok 73 utas egyidejű szállítására alkalmasak, utastéri légkondicionálóval, kamerarendszerrel, egységes és modern fedélzeti utastájékoztatóval felszereltek, továbbá az utasülések USB töltőpontokkal és telefontartókkal is rendelkeznek. A normál padlós kialakításnak köszönhetően a hosszabbutaknál elengedhetetlen poggyásztér is az utasok rendelkezésére áll. Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátás és a biztonságos üzemeltetés érdekében EURO6d előírásoknak megfelelő, hatékony dízelmotor hajtja – olvasható a Volánbusz szerdai közlésében.

A járművek beszerzési értéke összesen mintegy nettó 6,5 milliárd forint.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában