Debreceni Egyetem

2022.12.13. 18:56

Ha az agrárium érdekli, akkor Debreceni Egyetemen a helye!

Már precíziós mezőgazdasági mérnök szakra is jelentkezhetnek a pályaválasztás előtt állók.

Forrás: unideb.hu

Látványos bemutatókkal, érdekes előadásokkal és campus-túrával várta a leendő egyetemistákat a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar kedden – tette közzé az unideb.hu. A beiskolázási nyílt napon a pályaválasztás előtt álló fiatalok megismerkedhettek a kar új képzési lehetőségeivel, bepillanthattak a kar és a hallgatók mindennapjaiba is.

Kelet-Magyarország több városából érkeztek az agrárium iránt érdeklődő középiskolások a beiskolázási rendezvényre. 

– A mezőgazdaság, az élelmiszer-alapanyag, a környezet és a természet szorosan összefügg, a túlélés, a fennmaradás záloga. Szeretnénk, ha minél többen választanák a DE MÉK-et. Aki úgy dönt, hogy februárban a debreceni agrárképzésre jelentkezik, az ország legjobb agrárképzése mellett dönt, ahol modern körülmények között, gyakorlatorientált ismeretekkel és a tanulmányai végén versenyképes diplomával gazdagodhat – mondta Stündl László, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja.

A kar képzési rendszerét annak oktatási dékánhelyettese mutatta be.

Sipos Péter kiemelte: a debreceni agrárképzés a mezőgazdaság legszélesebb spektrumával, az alap- és az osztatlan képzés, valamint a szakirányú továbbképzés területein is várja a hallgatókat. – Folyamatosan bővül a DE MÉK műszaki képzése. A tavaly elindított mezőgazdasági vízgazdálkodási és környezettechnológiai mérnöki alapszak után 2023 szeptemberétől választható a precíziós mezőgazdasági mérnöki BSc is, amely az innovatív technológiák használata miatt népszerű lehet a fiatalok számára – tette hozzá.

A nyílt napon a 2023/2024-es tanévben induló élelmiszer-, mezőgazdasági-, kertész-, természetvédelmi- és a vadgazda mérnöki, továbbá a lótenyésztő, lovassportszervező agrármérnöki, valamint az ötéves, osztatlan agrármérnöki képzés mellett a külföldi ösztöndíj-lehetőségekről, mobilitási programokról is tájékoztatást kaptak az érdeklődő fiatalok és szüleik.

A campus-túra keretében a leendő egyetemisták ellátogattak a kar modern létesítményeibe, többek között az élelmiszerinnovációs tanüzembe, valamint az egyetemi űrprogramról is ismert Biodrome-ba. Az agrárium iránt érdeklődő középiskolások kipróbálhatták a farming szimulátort, állatbemutatón és söranalitikai előadáson vehettek részt, megnézhették a MÉK történeti kiállítását, drónos légi felvételeket készíthettek és megismerkedhettek a talajvizsgálati labor titkaival is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában