Nem csonkítás

2022.12.27. 15:44

Engedéllyel vágták ki a debreceni Lisznyai utca elején álló fákat

Más közterületen facsemetékkel pótolni fogják a hiányt.

Az eset helyszíne kedden délelőtt

Forrás: Kiss Annamarie

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket, hogy a debreceni Lisznyai utcán álló fák közül négyet kivágtak. Mint hozzátette, nem ott lakik, de gyakran jár arra, és megdöbbentette, hogy az egységes szép fasort így megcsonkították.

A felvetéssel a polgármesteri hivatalhoz fordultunk, amely a válaszában hangsúlyozta: szó sincs ilyesmiről, lakossági kérelem alapján, engedéllyel vágták ki a Lisznyai utca elején álló négy fát, melyeket a kérelmező távolított el. A korábban ferdén nővő, kevés lombkoronával rendelkező, részben odvas ostorfák életfeltételeit erősen rontotta a szóban forgó területen a járda és út közötti szintkülönbség.

A polgármesteri hivatal leveléből kiderül az is, hogy ennek oka volt többek között a még évtizedekkel ezelőtt kialakított lépcsőzetes beton támfal és a rossz talajviszony is, valamint az, hogy a fent említett körülmények miatt a fák életfeltételei hosszú távon nem voltak biztosítottak.

Forrás: Kiss Annamarie

A kérelmező az úgynevezett „fatorzók” eltávolítását követően a helyszínen vagy a város által kijelölt más közterületen (a fák környezeti használati értékével megegyező) egészséges, előnevelt facsemetékkel a pótlást elvégzi a közeljövőben – tudtuk meg a hivataltól.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában