Elismerés Weisz Péternek

2022.12.12. 07:31

Emberi Méltóságért kitüntetést kapott a debreceni születésű kórházigazgató

HBN

Weisz Péter több szállal kötődik a cívisvároshoz

Forrás: Napló-archív

Az Emberi Méltóság Tanácsa 2022-ben Emberi Méltóságért kitüntetést adományozott a Bugát Pál Kórház főigazgatójának, a gyöngyösi hitközség elnökének, Debrecen szülöttének, Weisz Péternek és Kathy-Horváth Lajos hegedűművésznek. Mindketten mélyen elkötelezettek a zsidó–keresztény párbeszéd elmélyítésében, a roma felzárkóztatási program megvalósításában. Kettejük életútja üzenet és példa a jövő generációja számára. 

Az elismerést Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság tanácsa elnöke adta át december 6-án, Budapesten a szervezet székházában. Mikola István, volt egészségügyi miniszter, a KDNP politikusa laudációjában idézte Weisz Péter hitvallását:

Mi, zsidó vallású magyarok, elkötelezettek vagyunk a nemzet ügye iránt. Ma nemzetünknek összefogásra, hitre, cselekedni akaró emberekre van szüksége. Olyanokra, akik képesek ismét optimista, fejlődő és a jövőbe vetett hittel bíró országot építeni. Ezért kell erőt meríteni a múlt pozitív tapasztalataiból, történelmünkből, amelyet áthatott a közös tenni vágyás.

HBN 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában