Fotókkal

2022.12.25. 14:00

Elbontották az adventi faházakat, szinte üres lett Debrecen főtere

A Kossuth téren, a Piac és a Csapó utcákon, valamint a Dósa nádor téren mintegy 90 faház és stand várta az érdeklődőket, amiből pár darabot meghagytak szilveszterig.

Forrás: Czinege Melinda

Egy teljesen más városi főtér látképe fogadta szombat délelőtt a debreceni Piac utcára érkezőket. Még el sem ütötte az óra a tízet, de a kis faházikóknak már nyoma sem volt. Már hozzászoktunk az elmúlt hetek bájához, hangulatához, viszont az adventi időszak lezárult, a várakozásnak vége: eljött a karácsony ideje. Az üres belváros sétálóutcáin fehér kis teherautók narancssárga villogó fénnyel jelezve rótták a köröket és szedték fel a az elbontott házak tetőszerkezetét, valamint a kukákat ürítették. A Dósa nádor téren a munkások éppen a szétszerelésből földön maradt hulladékot sepregették, és a Haon kérdésére elmondták, már tegnap este nyolc órától folyamatosan pakoltak és bontottak. Ahogy egy árus „kiköltözött” a bódéjából, ők már szedték is szét a faházat.

Hallani a csendet

A fehér karácsonyról már le kellett mondanunk, ugyanis a hőmérő higanyszála majdnem eléri a plusz 10 Celsius-fokot, és a felmelegedés a jégpályának sem tett jót: néhol víztócsákat kell kerülgetniük a korizni vágyóknak A tavalyi évben debütáló 750 négyzetméteres korcsolyapálya idén is nagy népszerűségnek örvend ennek ellenére is, ezt az is alátámasztja, hogy szombat délelőtt több család vette birtokba a jégpáncél borította területet. A gyerekek között volt, aki anya vagy apa kezeibe kapaszkodva rótta az első köröket, de volt olyan külföldi diák, aki most először próbálta ki ezt a sportot. A jégpálya hangos, olykor gúnyos nevetésektől volt hangos, de volt, aki csak egy szelfi kedvéért csúszkált be a jégre. A boltokon kint a zárva tábla, a város elhalkult, a varjak károgása töri meg olykor a néma csendet. Az illatok elszálltak, a zajok megszűntek, az emberek pedig az otthon melegében élvezik a lelassult napok nyugodtságát.

ND

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában