Kiképzés

2022.12.12. 08:42

Beröffentették a honvédség zöld szörnyeit Hajdúhadházon

Forrás: Honvédelem.hu

Gép,- és harcjárművezetőknek tartottak vezetési gyakorlatot az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál – számolt be a Magyar Honvédség hivatalos honlapja.

A kiképzés első felében elméleti oktatás zajlott, amelyen a KRESZ átismétlése mellett biztonsági és igénybevételi rendszabályokkal kapcsolatos foglalkozásokat tartottak. Az elméleti oktatást követően írásbeli vizsgát tettek, majd a gyakorlati feladatok következtek, amelyeket a hajdúhadházi Vay Ádám Gyakorlótéren végeztek el. A gyakorlati pálya különböző elemekből állt, ahol a gép- és harcjárművezetőknek természetes és mesterséges akadályokat (szűk átjáró, szlalompálya, emelkedőre való felhajtás) kellett leküzdeniük.

A gyakorlat utolsó fázisa volt a nagy távolságú vezetési gyakorlat, amelynek célja elsősorban a menetoszlopban történő biztonságos közlekedés elsajátítása volt.

Forrás: Honvédelem.hu

A Magyar Honvédségnél előírás, hogy minden gépjárművezetőnek az adott típushoz szükséges jogosítványkategórián kívül osztályba soroló vizsgával is rendelkeznie kell, amelynek célja a katonák felkészítése és kiképzése az adott technikai eszközök hatékony kezelésére.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában