Másfél kilométer

2022.12.08. 16:50

A tócóskerti fejlesztéssel teljesebb lett Debrecen kerékpárút-hálózata

Jövő év elejére a város kerékpárutainak hosszúsága jócskán meg fogja haladni a 100 kilométert.

Forrás: Czinege Melinda

Elkészültek a Derék utca és a Kishegyesi út környékén kialakított kerékpárutak, a beruházásról sajtótájékoztatón számoltak be csütörtök délután a helyszínen.

– Az elmúlt időszakban több milliárd forintnyi állami támogatást, valamint európai uniós és önkormányzati forrást fordítottunk a közlekedés helyzetének javítására. A nyugati városrészben jelenleg is jelentős közlekedésfejlesztési program zajlik, melybe beletartoznak az utak, a járdák és a kerékpárutak is. Ez lehetővé teszi, hogy a Tócóskertet és a Kishegyesi út környékét bekapcsoljuk a város kerékpárút-hálózatába – vázolta fel Papp László.

A polgármester emlékeztetett, 2020-ban megközelítőleg 80 kilométernyi bicikliút állt rendelkezésre Debrecenben. Előre vetítette, jövő év elejére ezt több mint 25 százalékkal fogják megnövelni.

– A nyugati városrészben jelenleg 1,6 kilométer hosszú, 2,75 méter széles, egyesített gyalog- és kerékpárút építése történt meg. A Kishegyesi út mentén 1217, a Derék utcán pedig 437 méteren épült ki útszakasz. A beruházás 289 millió forintos önkormányzati forrásból valósult meg – fejtette ki.

Forrás: Czinege Melinda

Papp Lászlótól megtudtuk, jelen pillanatban is zajlanak a városrészben kerékpárút-fejlesztési munkálatok: fontosnak nevezte, hogy a Határ úti ipari park is bekapcsolódhasson a város kerékpáros közlekedésébe.

A város zöldítésének egy fontos építőköve a kerékpárút-hálózat bővítése. Adott a lehetőség, hogy minél többen kerékpárt használjanak. Bízunk abban, hogy ez az egészséges életmód iránti igényből fog fakadni, és kevésbé fogják indokolni a magas benzinárak

 – mondta Pósán László országgyűlési képviselő.

– A nemrég átadott, a Derék utca és Kishegyesi út kereszteződésénél lévő jobbra kanyarodó sáv létrehozása az autóval közlekedők helyzetét könnyítette meg, míg a most kialakított kerékpárutakkal a Tócóskertet sikerült összekötni a belvárossal, ezáltal segítve a tócóskerti kerékpáros társadalmat – véli Varga András önkormányzati képviselő.

– A Tócóskert a Zöld Város Program keretében számos felújításon esett át ebben az évben. Emellett a Tócóvölgyben és a Tócóskert tér környékén lakók számára külön örömöt jelent, hogy immár bekapcsolódhatnak a város kerékpárút-hálózatába – fejezte ki köszönetét Csaholczi Attila önkormányzati képviselő.

HL
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában