Szombat esti díjátadó

2022.11.19. 20:17

Ünnepi gálán ismerték el Hajdú-Bihar megye kiválóságait – Fotókkal

Riporter, szemész szakorvos, képzőművész és zenész is díjat kapott, de a legjobb vállalkozókat is kitüntették.

Forrás: Kiss Annamarie

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Hajdú-Bihar megyei Szervezetének Elnöksége és a Hajdú-Bihar megyei Prima Díj Alapítvány Kuratóriuma szombat este a Kölcsey Központ báltermében rendezte meg díjátadó gáláját. A VOSZ megyei szervezete a választható tíz kategória közül idén a tudomány, az ismeretterjesztés és média, a képző- és iparművészet, valamint a zeneművészet területén maradandót alkotó személyek munkásságát ismerte el.

Balázs Ákos alpolgármester köszöntőjében arról is beszélt, hogy az idei díjazottakat a professzionális teljesítmény mellett az alázat és az elhivatottság jellemzi, és különböző területeken váltak példaképeivé a közösségnek.

Debrecen mindig támaszkodhatott a szellemi erejére, erre alapozta fejlődését, s vált meghatározóvá a régióban. Magas a munkahelyek aránya, kiemelkedő a kutatás-fejlesztés, ezért is volt nehéz döntést hozni a díjazottakról, akik nemcsak a régió, hanem Debrecen nemzetközi elismertségét is erősítik

– fejtette ki.

Forrás: Kiss Annamarie

Soltész József, a VOSZ megyei elnöke az est házigazdájaként köszöntötte a megjelenteket. – Nehéz év áll mögöttünk, de a mai nap megerősít minket abban, hogy az összefogás igazi közösséggé kovácsolhat minket. Célunk, hogy megőrizzük Debrecen kulturális és szellemi értékeit olyan emberekre hívva fel a figyelmet, akik munkájukat kiemelkedően végzik – fogalmazott.

Rendhagyó díjjal tisztelegtek

A gálaesten a hagyományoktól eltérően egyedileg tervezett, különleges műalkotást, a Megbecsülés lángja elnevezésű kompozíciót kapták meg a díjazottak.

A Hajdú-Bihar Megye Év Vállalkozója díjakat Soltész József és Ádám Imre elnökhelyettes adta át. Az év vállalkozója Miklóssy Ferenc, a Keviép Kft. ügyvezetője lett.

Az év szolgáltatója díjat Herdon Istvánnak, a Xanga Ventures Zrt. elnök-vezérigazgatójának nyújtották át, míg az év iparvállalatának járó kitüntetést Balogh Károly, a Karsol Kft. ügyvezetője kapta. A megye legjobb mezőgazdasági vállalkozása díjában Kovács Herman, a Nagisz Zrt. Nádudvar vezérigazgatója részesült.

Elismerték az év bankját is, amit Molnár Tamás Endre, a Polgári Bank debreceni fiókjának vezetője kapott meg.

Kiemelkedő társadalmi szerepvállalásáért díjazták Pacza Gergelyt, a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Főosztályának vezetőjét.

Az Év Vállalkozója díjat idén Hajdú Sándor egyéni vállalkozó kapta, a kitüntetett a díjat Budapesten, a Vállalkozók Napján a Művészetek Palotájában veheti majd át.

Vastaps a tudománynak

A kuratórium úgy döntött, hogy „magyar tudomány" kategóriában a megyei Prima-díjat dr. Vajas Attila szemész szakorvos, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szemklinikájának főorvosa, a Magyar Szemorvostársaság vezetőségi tagja kapja meg.

Média és kultúra

A „magyar ismeretterjesztés és média" kategóriában a megyei Prima-díjat Pálffy Andrea, a Médiacentrum Debrecen szerkesztő-riportere kapta meg.

Forrás: Kiss Annamarie

„Magyar képző- és iparművészet" kategóriában Rácz Róbert, a debreceni kortárs művészet egyik friss és modern képviselője kapta meg az elismerést. Különdíjat kapott  „magyar zeneművészet" kategóriában Dánielfy Gergely színész-énekes.

Díjat adott át Pósán László honatya, valamint Skultéti Éva, a megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára is. Ádám Imre, a VOSZ elnökhelyettese a díjak kiosztása után osztotta meg ünnepi gondolatait a közönséggel. A Prima Primissima létrejöttéről beszélt, majd a díjról elmondta, hogy nettó egymillió forint is jár az elismerés mellé. Kiemelte, hogy a díjazottak azért is büszkék lehetnek, mert az ország legnagyobb vállalkozói és munkaadói közösségének elismerését vehették át.

A gálaesten fellépett Illényi Katica hegedűművész, Sárik Péter jazz-zongorművész, valamint Tordai Zoltán és zenekara.

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában