Advent

2022.11.28. 12:16

Meghitten telt a hétvége Dél-Biharban

Csökmőn, Újirázon és Darvas is lángra lobbantak az adventi koszorúk első gyertyái vasárnap.

Csökmőn is készülnek már az ünnepre. A fotón Szabó Gyula lelkész (balról) és Nagy Tibor polgármester

Forrás: B. Kiss Andrea

Csökmőn Nagy Tibor polgármester gyújtotta meg a templom kertjében elkészített adventi koszorún az első mécsest néhány kedves gondolat kíséretében, amiben a közösség összetartására, az ünnepi készülődés fontosságára helyezte a hangsúlyt. A református egyház gyülekezete immár hatodik alkalommal szervezi meg az adventi hétvégéket, ahol kicsik és nagyok jól érezhetik magukat. Szabó Gyula lelkész bibliai idézetekkel készült, amiből minden résztvevő húzhatott egyet. Végül zsíros kenyér, sütemények és forró tea adott meghitt hangulatot a kötetlen beszélgetéshez.

Csökmőről Darvasra ment a református lelkész, hiszen ott is várta már az ünneplő közösség. A falu központjában lévő kis téren gyűltek össze a darvasiak, és gyújtották meg közösen az első gyertyát. 

Ugyanekkor Újirázon közösen díszítették fel a lakosok a római katolikus templom előtti téren a nagyméretű adventi koszorút. A jókedv és a közös falatozás, ünneplés itt is megvolt. A kis falu parkját látványos világító díszek és egy szép betlehem is díszíti.

B. Kiss Andrea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában