Rangos elismerés

2022.11.23. 11:27

Gróf Széchenyi emlékérmet kapott Csökmő polgármestere

Nagy Tibor november 18-án vehette át az elismerést a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban.

Azok a sport- és hivatásos vadászok vehették át a rangos elismerést, akik 2021-ben az Országos Jótékonysági Vadászat címén megyéjükben a legtöbbet tettek a karitatív cél eredményességéért, egészen pontosan a beteg gyerekekért. Az érmet alapító székesfehérvári Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. célja, hogy országosan jótékonysági vadászprogramokat szervezzenek minden év december 27-ére, melynek bevételéből egyes megyei kórházak gyermekosztályait támogathatják. Az egyik legismertebb magyar vadászról elnevezett díjból évente és megyénként egy darab adható át, azaz összesen tizenkilenc. A díjra szakmai testület tagjai adhatnak le javaslatot, melyet véleményezés és titkos szavazás útján döntés követ.

A nulláról indultak el

Az idén Hajdú-Bihar megyéből Csökmő polgármesterét találták arra érdemesnek, hogy átvehesse az elismerést. Nagy Tibor a Csökmői Sólyom Vadásztársaság titkáraként három éve nyújt segítséget a jótékonysági vadászatok megszervezésében. Szívvel-lélekkel részt vesz a vadásztársaság életében, aktívan tevékenykedik annak működéséért.

– A Sólyom Vadásztársaság 2016-ban alakult, a nulláról kezdtük. Következő évben lett területünk, jelenleg 4609 hektáron gazdálkodunk. Tavaly a Magyar Falu Program pályázat segítségével vásároltunk egy terepjárót, ami nagyban segíti a munkánkat. A vadászkamarához benyújtott pályázatból eszközöket vásároltunk: magassági ágvágót, láncfűrészt, magasnyomású mosót. Sikerült egy ingatlant is bérelnünk, így most már vadászházunk is van. Igaz, még sokat kell rá költeni, hogy az igényeinknek megfelelő legyen, de szép lassan haladunk. Emellett kivesszük a részünket a jótékonykodásban is, hiszen mi is azt az elvet valljuk, amit az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft., miszerint egyetlen beteg gyerek is sok – mondta a díjátadó kapcsán Nagy Tibor.

Forrás: Nagy Tibor-archív

Elárulta, hogy nagyon meglepődött, amikor értesült a kitüntetésről, és nagy örömmel vett részt az átadón, ahová édesapja kísérte el, aki szintén vadász. A jeles eseményen – több más jeles személyiségen kívül – részt vett Dr. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára is, aki huszonkét támogatott kórház nevében mondott köszönetet a magyar vadászoknak, és az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft.-nek, hiszen az adományokból több mint 124 millió forint gyűlt össze. 

B. Kiss Andrea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában