Élelmiszergyűjtő kampány

2022.11.10. 13:52

Amikor a legnagyobb öröm, hogy nem kell a következő napi betevőn aggódni

A Dorkász Szolgálat idén télen újra meghirdeti adománygyűjtését a Kék Vödör projekt keretében.

Forrás: Dorkász Szolgálat

A Dorkász nemrég Kokadon járt Karcsi bácsinál, akinek nagy öröm volt, hogy olajat is kapott a vödörben, mivel tudta, hogy mennyire felment az ára mostanában. Omladozó tetejű házában sorra pakolta ki az élelmiszereket a vödörből, és közben látható volt a megnyugvás a szemében: a következő napokban nem kell a napi betevőn aggódni. Az olajat még magához is ölelte örömében.

Az ilyen és hasonló élmények mindig egy-egy bizonyosság arról, hogy mennyire nagy szükség van az efféle segítségre. A Dorkász munkája során folyamatosan tapasztalja, hogy milyen könnyű olyan otthonokat találni, ahol a legalapvetőbb ellátás is hiányzik. A karácsonyig tartó élelmiszergyűjtő kampány kedvezményezettjei most egyrészt olyan Debrecen környékén élő rászoruló családok és idősek, akiknek komoly gondot okoz a mindennapi élelem biztosítása vagy az otthonuk befűtése – hangsúlyozza közleményében a szolgálat.

Ezen kívül a Dorkász Befogadóközpontjában élő kárpátaljai menekültek is részesülnek az élelmiszeradományokból, akik mindenüket hátrahagyva menekültek el otthonukból, és most az ünnepet egy idegen, átmeneti helyen kell tölteniük.

Forrás: Dorkász Szolgálat

A gyűjtés online, a szolgálat honlapján folyik, így csak néhány percet vesz igénybe egy kék vödör megtöltése. Ebben a formában nagyon egyszerűen megtehetjük a felajánlást, miközben biztosak lehetünk benne, hogy ott segítettünk, ahol a legégetőbb szükség van rá, és azzal, amire a legnagyobb szükség van. 

Egy vödör 6250 forint értékű tartós élelmiszert tartalmaz, és 5 ember napi ellátását biztosítja.

A november 18-án induló gyűjtésbe idén több debreceni vállalat, iskola és gyülekezet is bekapcsolódott. Az alapítvány célja, hogy karácsonyig 1000 darab 12 literes kék vödör teljen meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában