Döntött a testület

2022.11.30. 12:28

A gyermek, a beteg nem fázhat Nádudvaron sem

Az energiahelyzet kedvezőtlen alakulására folyamatosan reagál a nádudvari önkormányzat, kedden testületi ülésen tárgyalták a témát a képviselők.

Ide, a Napfény, illetve a Vadvirág tagóvodába költöznek télre a Százszorszépesek

Forrás: Marján László

Nincs hőmérsékleti korlát a város gyermek és felnőtt háziorvosi rendelőiben. – Gyermek, beteg nem fázhat! – jelentette ki Maczik Erika polgármester a november 29-ei, keddi képviselő-testületi ülésen, amikor az energiaválság okozta gazdasági környezet hatásainak csökkentése érdekében az önkormányzat és intézményeinek, gazdasági társaságának energia-hatékonysági intézkedési tervének módosítását tárgyalta a grémium.

Energiahatékonyságot növelő beruházások

Ennek folyományaként, a szükséges energiatakarékosság miatt – mivel egyes fogyasztási helyeken mintegy négyszeresére nőtt a gázszolgáltatás ára – a Százszorszép tagóvodában működő három óvodai csoport január 8-ától a fűtési szezon végéig átköltözik a másik két tagóvodába. Az energiaárak drasztikus emelkedése a 2022-es évben megközelítőleg 13 millió forint többletkiadást okoz a város költségvetésének.

A Rásó-udvar néven ismert Fő utcai önkormányzati épületet bezárják december 1-től. Az addig itt működő mosoda a Nádudvari Nonprofit Kft. Petőfi utcai telephelyére kerül véglegesen. December elsejével a felnőtt háziorvosok is egy épületben, a Központi Orvosi Rendelőben rendelnek. Ezen felül betartják az intézményekben megszabott hőmérsékleti korlátozásokat, és folyamatosan végzik az energiahatékonyságot növelő beruházásokat az önkormányzati épületekben.

Támogatott egyetemisták

A városvezetők kedden zárt ülésen döntöttek arról is, hogy a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjra beérkező 24 érvényes pályázat mindegyikét támogatják a 2023-as évre vonatkozólag.

Marján László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában