Szakmai napok

2022.11.02. 16:32

A debreceni informatikushallgatóknak is fontos szerepük lesz a jövő formálásában

Immár 50 évvel ezelőtt kezdődött a szakképzés a Debreceni Egyetemen.

Forrás: Czinege Melinda

A legújabb informatikai technológiákkal és aktualitásokkal ismerkedhettek meg a Debreceni Egyetem Informatikai Karának hallgatói a 26. Informatikai Szakmai Napokon.

Az eseményen bemutatkoztak a Debreceni Egyetem Informatikai Karának vállalati partnerei, akikkel személyesen is találkozhattak az egyetemisták. A standoknál lehetőségük volt megismerkedni a cégek tevékenységével, sőt, próbainterjún is részt vehettek. A szakmai rendezvényen ünnepelte a kar a programozó matematikusi képzés elindításának ötvenedik évfordulóját is. Az esemény hibrid rendszerben zajlott, az érdeklődők online is tudták követni az előadásokat.

A rendezvény megnyitóján prof. dr. Hajdu András, a Debreceni Egyetem Informatikai Karának dékánja ismertette a szakmai rendezvény részleteit. Ezt követően prof. dr. Csernoch László, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese szólt az egybegyűltekhez. A rektorhelyettes a megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a világban és Debreceni Egyetemen fél évszázad alatt hatalmas fejlődés ment végbe.

– Manapság már mindenkinek a zsebében lapul valamilyen számítástechnikai eszköz. Ez ötven évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna. A számítástechnika nem csak a magánéletünkbe, hanem már a termelésbe is betört. Az informatikus hallgatóknak fontos szerepük lesz a jövő formálásában, hiszen a számítástechnika az a nyelv, amelyen mindenki kommunikálni fog – fejtette ki.

Pécskay Zoltán, az EDC Debrecen ügyvezetője kiemelte, hogy Debrecenben több mint 16 ezer új álláshely várható az elkövetkezendő években a város ipari parkjaiba betelepült cégeknek köszönhetően. A kétnapos rendezvényen ünnepi faültetés is lesz az Informatikai Kar épülete előtti parkban.

Panyiczki-Berényi Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában