Belgyógyászati kongresszus

2022.11.04. 11:12

A betegellátás javításáról is tanácskoznak Debrecenben

Csaknem háromszáz egészségügyi dolgozó részvételével zajlik a tudományos találkozó.

Forrás: Czinege Melinda

A Magyar Belgyógyász Társaság Északkelet-magyarországi Szakcsoportja november 4-én és 5-én Debrecenben tartja az éves kongresszusát. A kétnapos szakmai program a belgyógyászat széles spektrumát igyekszik felölelni. Szóba kerülnek többek között a gasztroenterológia, a kardiológia, az anyagcsere-betegségek, valamint a nefrológia, a hematológia és a neurológia újdonságai. A korábbi évek hagyományainak megfelelően a mostani kongresszuson a szakdolgozók külön szekcióban cserélik ki a tapasztalataikat.

Forrás: Czinege Melinda

A rendezvény megnyitóján elsőként prof. dr. Paragh György, a Magyar Belgyógyász Társaság Északkelet-magyarországi Szakcsoportjának elnöke köszöntötte a részt vevő szakembereket, majd prof. dr. Szabó Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöke beszélt a Kenézy Gyula Kórház és a Debreceni Egyetem Klinikája közötti sikeres integrációról.

– 2021 januárjában az egyetem Klinikai Központjában jelentős változás következett be. Ennek eredményeként két klinikai campus jött létre, és megszületett egy 6500 dolgozót számláló egészségügyi rendszer. A klinikai központ integrációjának vezetőjeként mindig is fontosnak tartottam, hogy a folyamat lépései a klinikai betegellátás minőségét, folyamatosságát és biztonságát javítsák. Ebben kiemelt szerepet kapott a belgyógyászat is, így jött létre Magyarország legnagyobb belgyógyászati klinikája, amely jelenleg 540 ággyal szolgálja a betegek gyógyulását.

Prof. dr. Mátyus László, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának dékánja hangsúlyozta, hogy a karon mindig is fontosnak tartották a graduális és posztgraduális képzés egységének megvalósulását, továbbá azt, hogy az orvosok tovább képezzék magukat az élethosszig tartó tanulás jegyében. – Ez nemcsak a betegellátás magas színvonala miatt szükséges, hanem azért is, hogy az ellátásban dolgozók modern ismereteket adhassanak át a leendő orvosoknak – tette hozzá.

Forrás: Czinege Melinda

Prof. dr. Illés Árpád, a Magyar Belgyógyász Társaság Északkelet-magyarországi Szakcsoportjának főtitkára szerint kiváló szakmai munkát csak azt tud végezni, aki megfelelő tudományos és oktatási tevékenységet végez. – A Belgyógyászati Klinika a Magyar Tudományos Akadémia kiváló kutatóhelyeként a Klinikai Központ és az orvostudományi kar zászlóshajója minden tekintetben – hangsúlyozta.

Panyiczki-Berényi Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában