Közbeszerzés

2022.10.18. 15:46

Már novemberben elkezdődhet a többmilliárdos egyetemi komplexum építése

A felhívásra összesen tíz ajánlat érkezett.

Forrás: Napló-archív

Eredményesen zárult a Debreceni Egyetem Nemzeti Gyártó - Kutató - Oktató Középüzem kivitelezésének első ütemére kiírt közbeszerzési eljárás. Az elektronikus közbeszerzési rendszerben feltöltött összegzés szerint: kivitelezési eljárás eredményeként az UD Tudományos, Technológiai és Ipari Parkjának területén történik. 

Az épület tervezetten két fő funkcionális egységből áll össze. Az egyik épületrész a Gyógyszerésztudományi Kar elméleti gyakorlati képzéseihez, illetve kutató-oktató tevékenységeihez biztosít megfelelő infrastrukturális hátteret, míg a másik egy gyógyszergyártó technológiai GMP és IFS üzemként fog funkcionálni. Az első ütemben az épület alapozási és teherhordó szerkezeteit alakítják ki.  

A felhívásra összesen tíz ajánlat érkezett, a legkedvezőbbet egy debreceni székhelyű cégadta, amely mintegy nettó 841 és fél millió forintért végezheti el a kivitelezést, amelyre 5 hónap áll rendelkezésre. A vállalkozási szerződést október 27. után írhatják alá a felek.  

Mint arról korábban a Debreceni Egyetem saját oldalán is beszámolt: az intézmény közel 7 és fél milliárd forint uniós támogatást nyert a kutatóközpont építésére. A projekt célja egy Nemzeti Gyártó -Kutató -Oktató Középüzem létrehozása és Gyógyszertudományi Kar építése a Debreceni Egyetemen, egyszerre alapozva az Egyetem gyógyszerészeti tudományokban felhalmozott kutatási tapasztalataira és egészségipari kutatásokban szerzett jelentős gyakorlatára. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában