Puzzle-öket is átadtak

2022.09.11. 13:11

Újabb Bocskai-szablyák leltek otthonra

Hajdúbagos és Újtikos is kapott ereklyét a hétvégén.

Szeptember 10-én a Hajdúbagosi Falunap nyitóeseménye volt a Bocskai-szablya átadása. Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke Szabó Lukács Imre polgármesternek ünnepi keretek között nyújtotta át a megyei önkormányzat által készíttetett dísztárgyat. Felhívta a figyelmet, hogy néhány nap múlva emlékezünk meg a győztes álmosdi csatáról, mely által Bocskai egy tizenöt évig tartó háborút zárt le, majd a hajdúk letelepítésével egy különleges közösséget hozott létre. A megyei identitást, a hajdú-bihariak összetartozását szimbolizálja a Bocskai-szablya, emellett pedig megkapta Hajdúbagos a Hajdú-Bihar megye puzzle-t is, mely a 82 település alkotta egységet jelképezi – olvasható a hbmo.hu-n.

Forrás: hbmo.hu

Újtikoson Takács József polgármester a XIV. Tésztafesztivállal összekötött falunapi rendezvényen vehette át a dísztárgyat Tasi Sándortól, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnökétől, aki hangsúlyozta: „Mi Bocskai Istvánra mint a megye alapítójára tekintünk. Előrehaladott gondolkodású ember volt, a szabadságra, nemzeti és vallási függetlenségre való hajthatatlan törekvése pedig mind a mai napig példaértékű.”  A fából készült megyei puzzle-ből is kapott Újtikos, jelezvén: minden település fontos. Lehet bármilyen kicsi is, ha hiányzik, felborul az egység.

Forrás: hbmo.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában