Debreceni fejlesztés

2022.09.19. 12:21

Térköves járdát építenek a Hortobágy utcán

Ütvefúró zajától volt hangos hétfőn a terület: folytatják a járda- és lépcsőfelújítást.

Forrás: Kiss Annamarie

A területet érintő fejlesztés immár a harmadik, egyben befejező szakaszához érkezett el. A helyszínen Papp Csaba ismertette a projekt részleteit.

Az önkormányzati képviselő rámutatott: ez az útszakasz köti össze a város két nagy (libakerti és vénkerti) zöld beruházását. – Kialakult egy összesen több öt kilométer hosszú, sétára alkalmas terület, ami teljesen elzárt a nagy forgalom elől. Itt biztonságosan lehet mozogni – hangsúlyozta.

Mint elmondta,

ezek a járdák több mint ötven éve készültek, most kiszélesítik és térkövezik az egyesített járda- és kerékpárutat. Azért döntöttek a térkőborítás mellett, mert a korábbi aszfaltburkolatú járdát a fák gyökerei időről időre megemelték, járhatatlanná tették.

– A térkő javítása sokkal kisebb munkát jelent majd, ugyanakkor az is fontos, hogy ez a megoldás teret hagy dolgozni és élni a fáknak is – jegyezte meg.

Forrás: Kiss Annamarie

Debrecenben több mint hatvan helyszínen indítottak el járdafelújítási programot, idén 159 millió forintot fordít az önkormányzat ilyen fejlesztésre. A Hortobágy utca harmadik szakasza 30 millió forintért valósul meg (az első szakasz 5, a második pedig 28 millió forintba került). A programnak köszönhetően ezen a területen mintegy ezer négyzetmétert érint a megújulás, de a tervek szerint jövőre is folytatják a munkát.

Az önkormányzati képviselő emlékeztetett: a körzetében az elmúlt időszakban korábban nem tapasztalt mértékű közúti fejlesztés valósult meg. Érintette korszerűsítés a Pesti utcát, elkészült a Kiskörút és a Bethlen utca felújítása is, továbbá mostanra kerékpárútrendszer övezi a körzetet.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában