Biztonságosabb zebrák

2022.09.14. 11:41

Piros–fehér felfestés, hogy mindenki épségben hazaérhessen

Idén még öt jelzőlámpa nélküli gyalogátkelőhelyet tesz biztonságosabbá Debrecenben a helyi önkormányzat.

A figyelemfelhívó kezdeményezést három éve indították el a városban, tavaly 22 helyszínen végezték el a munkát. Szerdán délelőtt a Csapó és a Szappanos utca kereszteződésében dolgoztak

Forrás: Bucsi Bernadett

A cívisvárosban a nagy forgalmú utakon, főként intézmények közelében a jelzőlámpa nélküli gyalogátkelőhelyeken piros–fehér felfestés könnyíti meg, és teszi biztonságosabbá az átkelést. A figyelemfelhívó kezdeményezést három éve indították el a városban, tavaly 22 helyszínen végezték el a munkát.

Szerdán délelőtt a Csapó és a Szappanos utca kereszteződésében folyt a munka, a forgalmat nem akadályozva. A helyszínen Papp Viktor, a debreceni közgyűlés Fidesz–KDNP frakciójának vezetője, valamint Nagy Sándor önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón számoltak be az akció részleteiről.

Nagy Sándor önkormányzati képviselő (balról) és Papp Viktor frakcióvezető a tájékoztatón
Forrás: Bucsi Bernadett

A frakcióvezető arról tájékoztatott, hogy ezen a csomóponton kívül még a Kardos Albert és a Géresi; a Bartók Béla és a Vág; a Víztorony és a Boka Károly; továbbá a Hatvan és a Tóth Árpád utcák kereszteződésében végzik el az átfestést ebben az évben. – Ezen gyalogátkelőhelyek zöme intézmények, főként oktatási intézmények közelében található, általános és középiskolák, óvodák, bölcsődék megközelítését szolgálja – mutatott rá. Mint hozzátette, a város vezetésének az a célja, hogy biztonságosabbá tegye a gyalogosközlekedést, és a két hete elindított járdafelújítási program is éppen ezt a célt szolgálja.

Mindannyiunk feladata

– 2022 első félévében az észak-alföldi régióban 28 halálos baleset történt, ezek a számok több észak-európai országban alacsonyabbak. Mindannyiunknak kötelessége tenni azért, hogy ez a szám drasztikusan csökkenjen; azért, hogy azok az emberek, akik reggel elmennek, otthonról este épségben haza érjenek a családjaikhoz – hangsúlyozta a tájékoztatón a körzet önkormányzati képviselője.

A város vezetésének az is a célja, hogy biztonságosabbá tegye a gyalogosközlekedést
Forrás: Bucsi Bernadett

Emlékeztetett arra is, hogy a debreceni önkormányzat ebben a körzetben az elmúlt időszakban 60 millió forintot fordított a közlekedés biztonságosabbá tételére.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában