Lombzsákosztás

2022.09.26. 19:25

Lesz mibe gyűjteni az avart Debrecenben

A nyarat Benedek hozta, az őszt az AKSD viszi el zsákban.

Forrás: Kiss Annamarie

Több mint négyezer lombgyűjtő zsák talált gazdára hétfő délután a Csapókerti Könyvtárban. A délutáni órákban Szilágyi Edina önkormányzati képviselő személyesen adta át a méretes zacskókat, minden érkezőnek 10-10 darab jutott belőle. A kezdeményezés évek óta őszi időszakban a lehulló levelek összegyűjtését segíti, népszerűségét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a hosszú sorokban várakozó, türelmes debreceni kertészkedők már a zsákosztás első perceitől.

Forrás: Kiss Annamarie

Ki magának, ki a kórházban lábadozó idős szomszédasszonyának kérte, mások a szüleik helyett érkeztek helyszínre. Sokan azért élnek évről évre az ingyenesen biztosított lombzsák lehetőségével, mert gyakran több köbméter ilyen jellegű hulladék keletkezik lombhullatáskor, s míg az égetésnek korábban nagy divatja volt, mára alábbhagyott a tűzgyújtás népszerűsége. 

Forrás: Kiss Annamarie

Korábban elásta vagy elégette az összegyűlt avart a csapókerti Tatár András is, aki portálunknak elmondta, hogy amióta ingyenesen jut hozzá és az AKSD el is szállítja kertes háza elől a teli zsákokat, nincs értelme más alternatívákban gondolkodni. 

Forrás: Kiss Annamarie

Debrecenben összesen kétszázezer zsákot osztanak ki a következő hetekben az önkormányzati képviselők, a részletekről a debrecen.hu oldalon lehet tájékozódni. Azok a csapókertiek, akik hétfőn nem tudták beszerezni a szükséges tárolókat, szerda délután 17 órától megtehetik a Zsuzsi vonat Ruyter utcai végállomásán.

HBN

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában