Ünnep

2022.09.26. 15:22

Jubileumi diplomásait köszöntötte az egyetem orvosi kara

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara a 65, a 60, illetve az 50 éve végzett egykori hallgatóit köszöntötte. A szombaton rendezett ünnepségen több mint nyolcvanan vették át jubileumi diplomájukat.

Forrás: Unideb

Az aranydiploma a végzés után 50, a gyémánt 60, a vas pedig 65 év elteltével adományozható. Az Általános Orvostudományi Kar jubileumi diplomásait Mátyus László dékán köszöntötte a szombati ünnepségen. A professzor hangsúlyozta: a jubilánsok évtizedeken át szorgalmasan és esküjükhöz híven odaadó munkával szolgálták a magyar egészségügyet és szereztek elismerést, megbecsülést itthon és külföldön Magyarországnak és az Alma Maternek, a Debreceni Egyetemnek - írja az unideb.hu.

– Köszönet és tisztelet áldozatkészségükért, becsületes helytállásukért. Legyen életpályájuk példaértékű a fiatal kollégák számára – mondta ünnepi beszédében Mátyus László.

A díszokleveleket az Általános Orvostudományi Kar dékánja adta át az 1957-ben, az 1962-ben, illetve az 1972-ben végzett orvosoknak. A jubilánsok nevében az aranydiplomás Fésüs László, a Debreceni Egyetem korábbi rektora osztotta meg ünnepi gondolatait a résztvevőkkel. A professzor felidézte, hogy 50 éve több mint 160-an végeztek, és szinte nincs olyan szakterület, amelyet ne művelt volna közülük valaki. Sokan kutatásaikkal is hozzájárultak az orvostudomány előrehaladásához.

– Hatalmas fejlődésen megy át az orvostudomány. Új, nagy áttörést jelentő gyógyszerek, vakcinák, biológiai terápiák jelentek meg, elindult a robotsebészet. Abban, hogy lépést tudunk és tudtunk tartani az egyre gyorsabban megjelenő új diagnosztikai és terápiás lehetőségekkel, meghatározó szerepe volt professzorainknak, oktatóinknak, akiktől szilárd szakmai alapok mellett igényességet, emberséget és betegcentrikusságot tanulhattunk — emelte ki Fésüs László.

Az Általános Orvostudományi Kar jubileumi diplomaátadó ünnepi ülésén 1 vas, 21 gyémánt és 60 aranydiplomát vehettek át a 65, 60, illetve az 50 éve végzett orvosok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában