Debrecen 2030

2022.09.23. 15:59

Idén is biztosítják a lombgyűjtő zsákokat a debrecenieknek

Folytatódik a nagyszerű kezdeményezés!

Forrás: Debrecen Önkormányzata

Több mint egy évtizede töretlen sikernek örvend az a kezdeményezés, amelyet a Fidesz-KDNP frakció indított útjára, hogy a város ingyenesen biztosítson lombgyűjtő zsákokat a debrecenieknek – tudatta az önkormányzat közleményében.  A kezdeményezés idén ősszel sem maradhat el, sőt már szeptemberben el is kezdődik. Erről tájékoztatta a sajtó képviselőit Papp Viktor, a párt frakcióvezetője szeptember 23-án. 

A korábbi éveknek megfelelően, Debrecen egyéni önkormányzati képviselői közreműködésével ebben az évben is biztosítják az ingyenes lombgyűjtő zsákokat a debrecenieknek – mondta a Fidesz-KDNP frakcióvezetője. 

Papp Viktor kiemelte, évről-évre növekszik az igénylők száma – idén is közel 200 ezer zsákot osztanak ki a debreceniek részére. 

Forrás: Debrecen Önkormányzata

– A Debrecen 2030 programban új környezetpolitikát hirdettünk meg, a zöld és fenntartható Debrecenért – emlékeztetett a frakcióvezető. 

Számos olyan zöld programot indított el a város az elmúlt időszakban, melyek a debreceniek életminőségét, a felnövekvő generáció jövőjét biztosíthatják. Ilyen programok többek között a „Debrecen a mi kertünk” program, melynek keretében a debreceniekkel összefogva öt év alatt elültetünk 10 ezer fát, véderdőket alakítunk ki a város nyugati oldalán, energetikai korszerűsítések valósulnak meg intézményeinkben, zöld növényeket telepítettünk a buszvárókba, a Civaqua-program keretében elhozzuk Debrecenbe a Tisza vizét vagy épp a lakótelepek zöldterületeit újítjuk a Zöld Város program keretében. 

Az előző évekhez hasonlóan az egyéni önkormányzati képviselők közreműködésével, személyesen biztosítjuk a szűkebb környezetükben, a városrészekben élő debreceniek számára az ingyenes lombgyűjtő zsákokat, adott időpontokban és helyszíneken – tette hozzá Papp Viktor.

A zsákosztásokon való részvétel előzetes internetes regisztrációhoz nem kötött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában