Új városvezető

2022.09.26. 12:20

„Felismerték az időközi választás tétjét”

Rácz Anikó független polgármesterjelölt elsöprő győzelmet aratott a derecskei időközi önkormányzati választáson.

A derecskei városháza épülete

Forrás: Napló-archív

A választásra azért került sort, mert korábban a helyhatóság feloszlatta magát. Rácz Anikó független polgármesterjelölt elsöprő győzelmet aratott: 2045 szavazattal, 72,26 százalékkal nyerte meg a választást.

Hétfőn portálunk megkeresésére elmondta: egyértelmű, hogy a helyiek felismerték a választás tétjét, s egyúttal köszönetét fejezte ki minden derecskei lakosnak, aki leadta voksát vasárnap. Megválasztott polgármesterként nyugodt, megfontolt, átlátható munkavégzésre koncentrál.

Rácz Anikó, Derecske új polgármestere
Forrás: Rácz Anikó-archív

– Képviselőtársaim jelentős részével dolgoztam együtt éveken át. Most erőteljes felhatalmazást kapunk arra, hogy azt a munkát, amelyet tőlünk megszoktak, folytathassuk – hangsúlyozta. Jövőképében az együttműködés áll a fókuszban, mind a képviselő-testülettel, mind a lakossággal.

Az új képviselő-testület alakuló ülésére október első harmadában számítanak.

Újra a fejlődés útjára léphet

A választási eredményről Vitányi Istvánt, a térség országgyűlési képviselőjét is kérdeztük.

– Bizonyítja azt, hogy az előző polgármesterrel a lakosság nem volt megelégedve. Az a csapat nyert Rácz Anikó vezényletével, aki már bizonyított, és az én támogatásomat is élvezte – mondta el Vitányi István. Mint rámutatott, az eredmények tekintetében biztosítékot lát arra, hogy Derecskén visszaáll a korábban tapasztalt fejlődési irány, illetőleg bízik abban, hogy béke lesz a településen, és a város érdekei kerülnek előtérbe. Kiemelte azt is, hogy Derecskének méltóképpen kell fejlődnie, hiszen ez a város a választókerület második legnagyobb települése.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában