Tisztelet a néhai nagyvállalkozónak

2022.09.23. 14:55

Emlékművet avattak Debrecenben a 150 éve született Richter Gedeon tiszteletére

Az ünnepelt által képviselt értékrend, iránymutatás időtállónak és versenyképesnek bizonyult.

Forrás: Molnár Péter

Richter Gedeon születésének 150. évfordulója alkalmából emlékművet avattak a vállalat debreceni telephelyén, pénteken. Az ünnepélyes avatáson Mile Attila, a Richter Gedeon debreceni telephelyének vezetője kiemelte, hogy Richter Gedeon a magyarországi gyógyszergyártás megteremtője volt. 

Forrás: Molnár Péter

– Gyógyszerészként, üzletemberként kimagasló, amit alkotott. Az általa képviselt értékrend, iránymutatás időtállónak és versenyképesnek bizonyult – hangsúlyozta. – Az alapító öröksége hazánkban és világviszonylatban is példaértékűnek számít. 

Meghatározó teljesítmény 

Papp László polgármester az ünnepélyes avatáson úgy fogalmazott, hogy a városban jelenleg szinte mindennap a történelem részesei lehetünk, hiszen olyan változás jellemzi az elmúlt éveket, amely büszkeségre ad okot. – Amit magunk körül látunk ma, az ennek az egyik legékesebb bizonyítéka – jelentette ki, rámutatva: Richter Gedeon – mint a magyar gyógyszeripar alapjainak elhelyezője – életútja messze az ő életén is túlmutató teljesítményt jelent. Az alapító óta is olyan munkatársak dolgoznak a cégnél, akik méltók az ő szellemiségéhez. Egész Közép-Európát meghatározza ennek a cégnek a gyógyszeripari teljesítménye. 

A polgármester a telephelyet is méltatta, mely Magyarországon egyedülállónak tekinthető, hiszen egy helyen folyik biotechnológiai gyártás, minőségbiztosítás, minőségirányítás és kutatásfejlesztési tevékenység. Papp László hangsúlyozta: Debrecen – a vállalatnak köszönhetően – a gyógyszeripar területén is piacvezető termékeket tud felmutatni. 

Forrás: Molnár Péter

Példaértékű hozzáállás 

Pósán László országgyűlési képviselő a beszédében arra is emlékeztetett, hogy egy emlékmű avatása valahol az identitásunk részét is képezi, sőt, azért alkotjuk meg, hogy erősítse az identitásunkat. – Egy ilyen emlékmű nem egyszerűen a múltra emlékeztet, hanem a jövőt is építi. Mert identitás nélkül nehéz jövendőt prognosztizálni, tervezni, stratégiát alkotni – fejtette ki.  – A vállalatok tekintetében hatalmas szerepe van az alapítók habitusának, munkához való hozzáállásának, mely később megmutatkozik egy-egy cég teljesítményében is. 

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában