Segít az állam

2022.09.19. 15:14

Elkezdődött a tűzifaértékesítés, Hajdú-Biharban egy átvételi pontot nyit a Nyírerdő

Háztartásonként 10 köbméter fa vehető hatósági áron.

A kedvezményes vásárlás a kijelölt értékesítési helyeken az igény bejelentésével és a megrendelt tűzifa árának befizetésével kezdődik

Forrás: Illusztráció, Napló-archív

Hétfőn elindult a kormány által meghirdetett tűzifaprogram, melynek keretében háztartásonként 10 köbméter tűzifát vásárolhat a lakosság hatósági áron. A Nyírerdő Zrt. hétfőn négy értékesítési és egy átvételi pontot hirdetett meg Hajdú-Bihar megyében, az igényléshez lakcímkártya szükséges – ismertette a Haon érdeklődésére Vereb István, a társaság sajtóreferense.

– A tűzifaprogramban keménylombos, lágylombos és fenyő tűzifa alapanyag vásárolható az egyes állami erdőgazdaságoknál az adott területre jellemző fajösszetétel szerint. A kedvezményes vásárlás a kijelölt értékesítési helyeken az igény bejelentésével és a megrendelt tűzifa árának befizetésével kezdődik. A termelések megkezdődtek, a megrendelt tűzifa folyamatosan, az adott erdőgazdaság által a vásárláskor jelzett ütemezésben vehető át – tájékoztatott a Nyírerdő. Az állami erdőgazdaságok elsősorban a saját működési területükön fekvő települések lakosságát szolgálják ki, tehát a Hajdú-Bihar megyei települések lakosai a Nyírerdő Zrt.-től tudnak vásárolni.

A program révén a megvásárolható hengeres tűzifa egységes, maximált, forgalmi adót is tartalmazó erdei köbméterenkénti ára keménylombosok esetén 30 ezer forint, lágylombosok és fenyőfélék esetén pedig 19 ezer forint
Forrás: Illusztráció, MW-archív

A társaság Hajdú-Bihar megyében Debrecenben, Halápon, Nyíradony–Gúthpusztán és Hajdúhadházon jelölt ki értékesítési pontokat, valamint egyedül Debrecen–Nagycserén átvételi helyet – ismertette a szóvivő. További átvételi pont érhető el Ófehértón, Nyírbátorban és Nyíregyháza-Sóstóhegyen is. A pontos címek és elérhetőségek a Nyírerdő oldalán érhetők el, erre a címre látogatva.  

– Háztartásonként maximum 10 erdei köbméter tűzifa vásárolható, de van lehetőség a maximális mennyiségnél kevesebb, illetve részletekben történő vásárlásra is. A programban átlagosan 1 méter vagy annak többszöröse szerinti hosszúságú darabokra vágott feldolgozatlan hengeres faanyag biztosítanak – tudtuk meg Vereb Istvántól.

A program révén a megvásárolható hengeres tűzifa egységes, maximált, forgalmi adót is tartalmazó erdei köbméterenkénti ára keménylombosok esetén 30 ezer forint, lágylombosok és fenyőfélék esetén pedig 19 ezer forint. Megtudtuk azt is, hogy a programban feltüntetett árak a szállítás költségét nem tartalmazzák, a megvásárolt faanyag hazaszállításáról a vevőnek kell gondoskodnia. Az igényléskor a lakcímkártya felmutatása szükséges.

BS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában