Ifjú polgárőrök

2022.08.12. 16:36

Negyven ebesi gyerek bújhatott az életmentők bőrébe

A rendészeti hivatások megismerése mellett a szórakozásra is jutott idejük.

A gazdag programoknak köszönhetően az ebesi táborozók az Országos Rendőr-főkapitányság székházába is ellátogattak

Forrás: Balogh László-archív

Immár hatodik alkalommal rendezte meg Járási Ifjúsági Polgárőr Táborát Ebesen a helyi polgárőr egyesület. A négynapos tábor ideje alatt különböző szakmai programon, bemutatókon vehettek részt a gyerekek, de jutott idő a kirándulásra és a strandolásra is.

– Negyven fiatal és tíz kísérő – közöttük pedagógusok és polgárőrök – vettek részt az idei táborunkban, az ebesi általános iskolában. Az első nap délelőttjén a Magyar Honvédség tájékoztatóján vettünk részt, valamint a gyerekek kipróbálhattak különböző szimulátorokat, megismerkedhettek játékos formában a katonai eszközökkel – ismertette Balogh László, a szervező Ebesi Polgárőr Egyesület elnöke. A délutáni programot már a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság szolgáltatta: KRESZ-vetélkedővel, akadálypályával és ügyességi játékokkal készültek a gyerekeknek.

Forrás: Balogh László-archív

A tábor megnyitóján pedig Mezei János László, Ebes község alpolgármestere, Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője, Majosi Pálma tankerületi igazgatója, Maczik Erika Nádudvar polgármestere, Boros Viktor, a megyei szövetség vezetője, valamint Gali Sándor, a hajdúszoboszlói rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a résztvevőket. A lebonyolításra a Magyar Falu Programban nyert mintegy 2 millió forint támogatást az egyesület.

A tábor célja többek között az, hogy a polgárőri és a rendvédelmi pálya iránt érdeklődő tizenévesekkel megismertesse ezeket a hivatásokat. Ennek szellemében a tábor második napján a csapat Budapestre látogatott, ahol először az Országos Rendőr-főkapitányság székhelyét, a Teve utcai Rendőrpalotát látogatták meg a gyerekek, majd pedig a Csodák Palotáját. A harmadik napon a Hajdúszoboszlói Mentőállomás munkatársai vezették be a fiatalokat az életmentők mindennapjaiba, valamint az Ebesi Polgárőr Egyesület tagjai által szervezett vetélkedőben bizonyíthatták rátermettségüket, csillogtathatták az addig szerzett szakmai tudásukat.

A VI. Járási Ifjúsági Polgárőr Tábor résztvevői
Forrás: Balogh László-archív

– A szakmai programok mellett igyekeztünk könnyedebb időtöltést is szervezni a gyerekeknek: voltak kulturális programok, múzeumlátogatás, közös játék, éjszakai kalandtúra és bátorságpróba,  strandolás is – elevenítette föl Balogh László. A táborba Ebesről, Nádudvarról, Nagyhegyesről, Balatonszárszóról és Hajdúszoboszlóról érkeztek a gyerekek.

Bekecs Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában