Bébibumm

2022.08.25. 13:42

Megszaporodtak a debreceni állatkert dél-amerikai lakói

Az ifjú tollasokat és az újszülött emlőst már láthatják a látogatók.

Forrás: Debreceni Állatkert

Különleges örömhírről számolt be csütörtökön a Debreceni Állatkert: két közönségkedvenc dél-amerikai faj, a kék-sárga arák és a lámák csapata is egészséges utóddal gyarapodott.

Az intézmény közlése szerint 2017 óta immár összesen kilenc fészekalj tizenkilenc egyede kelt ki az intézmény színpompás és karizmatikus légi akrobatáinál, akiknek állománya idén nemcsak két zöldszárnyú, hanem néhány hónap különbséggel három kék-sárga arafiókával is bővült. A felnőttektől már csak rövidebb farktollaik és sötét szemük alapján megkülönböztethető, egyelőre ismeretlen nemű jövevények a napokban repültek ki a biztonságot nyújtó odúból, ahol az elmúlt három hónapban szüleik nevelték őket. Teljesen önállóvá legalább hat hét múlva válnak, de már most látható a teljes család a papagájröpde-soron.

Forrás: Debreceni Állatkert

Zöldszárnyú rokonához hasonlóan a kék-sárga ara rendkívül intelligens és jól tanítható madár, amit a látogatók testközelből is megtapasztalhatnak a kézszelíd arákkal, Chilivel és Pipivel való találkozás és fotózkodás során augusztus végéig még minden nap.

Forrás: Debreceni Állatkert

Évek óta rendszeresen utódokkal örvendezteti meg a gondozókat és a látogatókat az intézmény lámacsapata is. A gyermeknapi hétvégén bejelentett szaporulatot követően szerdán újabb tarka kancacsikó jött világra a szerencsés vendégek szeme láttára, majd néhány perccel később lábra is állt. Azóta tapasztalt anyja gondoskodását élvezi, étvágya pedig kifogástalan. Színezete az elmúlt években világra jött testvéreihez hasonlóan fehér-sötétbarna, ami azóta hagyománynak számít a parkban, hogy fehér kancáihoz 2016-ban megérkezett Negro, a fekete csődör a Kassai Állatkertből.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában