Sok a jogosult gyerek

2022.08.04. 13:37

Iskolakezdési támogatást nyújt Folyás

Egyszeri, tízezer forint értékű támogatásra adhatnak be kérelmet.

Magyar Sándor polgármester

Forrás: Napló-archív

Iskolakezdési támogatást ad a helyi rászoruló családoknak Folyás önkormányzata. A képviselő-testület legutóbbi ülésén fogadta el a kapcsolódó előterjesztést, amely mintegy hatvan családot érinthet az alig 300 lelkes településen.  

– A képviselő-testületünk legutóbbi ülésén tárgyalta azt, hogy miképpen segíthetné a helyi családokat, ugyanis a háborús infláció, valamint a gáz és az áram fogyasztói árainak emelkedésével sokan kerülhetnek igen nehéz helyzetbe az iskolakezdés előtt - mondta megkeresésünkre Magyar Sándor polgármester. A döntés végül egy egyszeri, 10 ezer forint értékű támogatás lett, amelyre minden olyan bölcsődés, óvodás, általános- és középiskolás gyermek jogosult, aki családjával életvitelszerűen él a községben, valamint a háztartásban élők egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg a 156 ezer 750 forintot.  

– Összesen hatvanhárom gyermek esik bele az érintett korosztályba és számításaink szerint ebből hatvanan igénybe is tudják venni a támogatást. A tájékoztatókat az önkormányzat munkatársai már eljuttatták a helyi háztartásokhoz. A kérelmeket augusztus 24-ig adhatják le a jogosultak a hivatalban – tette hozzá a polgármester. A folyósítást a határidőt követő héten kezdik meg és várhatóan szeptember első két hetében minden jogosult megkapja a támogatást. 

BS

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában