Közbeszerzés

2022.08.16. 08:01

Beszállítói problémák az új színház bebútorozása körül

Módosítani kellett a szerződést.

Minden szakaszában látványos az építkezés

Forrás: Napló-archív

Módosította a debreceni önkormányzat az új színház bútorbeszerzésének szerződését – a Közbeszerzési Értesítő minapi száma szerint. A Latinovits Színház (a közbeszerzési eljárásokban még ez a név szerepel – a szerk.) belső kialakítása keretében a Képzési Központ és Értéktár bútorainak és berendezési tárgyainak beszerzését egy székesfehérvári cég végzi, mellyel idén május 4-én kötöttek szerződést. 

A színház működéséhez szükséges eszközök beszerzése magába foglalja az irodák, öltözők, kiszolgálóhelyiségek berendezési tárgyait. Összesen 334 bútor és 105 berendezési tárgy szerepel a tervekben. A beszerzés eredeti összértéke nettó 55 millió 301 ezer 363 forint, a július 11-ei módosítással ez minimálisan, 55 millió 340 ezer 978 forintra nőtt. Mint az indoklásban áll, a tervezett méretű bútorok egy részének rendelkezésre állása biztosított volt raktárkészletről az ajánlatadáskor. A tényleges megrendelésekor azonban a beszállító jelezte, hogy a korábban rendelkezésre álló termékek teljes raktárkészleti mennyiségét eladta, és kereskedelmi forgalomban már nem kapható az eredeti kiírásnak megfelelő termék. 

A beszerzendő bútorokat és berendezési tárgyakat a színház látványtervei alapján választották ki a közbeszerzési eljárás megindítása előtt. A kivitelezés időszakában a színház épületében olyan szín- és anyagváltozások történtek, amelyek indokolták az épületben elhelyezendő egyes eszközök színének módosulását, az egységes, esztétikus belső tér kialakítása érdekében. Ez szintén változtatást indokolt a tervezett bútorok és tárgyak beszerzésénél. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában