Személyi változás

2022.07.08. 10:44

Új igazgató került a Hortobágyi Nemzeti Park élére

Nagy István agrárminiszter július 1-jén nevezte ki a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság új igazgatóját, Medgyesi Gergely Árpádot.

Medgyesi Gergely Árpád, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság új igazgatója

Forrás: Napló-archív

Dr. Rácz András természetvédelemért felelős államtitkár és Balczó Bertalan természetvédelemért felelős helyettes államtitkár állománygyűlés keretében, egy ünnepélyes alkalmon jelentette be az új igazgatói kinevezést az igazgatóság dolgozóinak – írja a Hortobágyi Nemzeti Park honlapja.

Medgyesi Gergely Árpád immár 20 éve magas minőségben, de szerényen és alázatosan szolgálja a természetvédelem és a természetvédelmi célú gazdálkodás nemes ügyét. Szakmai életútját – mint a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa – természetvédelmi őrként kezdte, majd tájegységvezetőként folytatta.

Rácz András természetvédelemért felelős államtitkár köszönti Medgyesi Gergely Árpádot, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság új igazgatóját | Fotó: Szilágyi Attila/hnp.hu

Aztán 2015-től a Hortobágyi Nonprofit Kft. gazdálkodási igazgatóhelyetteseként, majd több mint öt éve ügyvezetőként szakmai hozzáértéssel gondoskodott a cég irányításáról, a természetvédelmi célú gazdálkodásról, és kimagasló teljesítményt nyújtott mind a legelő állatállomány minőségének fokozása, mind a Mátai Ménes hírnevének öregbítése során.

Szakmai elkötelezettségével, lelkiismeretes munkavégzésével, példamutatásával számos embert nyert meg a természetvédelem számára. Jól működő kapcsolatot sikerült kialakítania és fenntartania kollégáival, a cég partnereivel – különösen a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósággal, a Hortobágyi Önkormányzattal, a Hortobágyi Halgazdaság Zrt.-vel – és a különböző szakmai szervezetekkel, mely a kinevezésnek köszönhetően a jövőben is fennmarad és reményeink szerint tovább erősödik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában