Helyi közélet

2022.07.28. 17:34

Teljes hosszában megújul a Klaipeda utca

A lakossági igényeket és az útellenőrök visszajelzéseit is figyelembe veszik.

Forrás: Czinege Melinda

Megkezdték a Klaipeda utca (a Szent Anna és a Kossuth utcák között) felújítását; a munkálatokról a helyszínen tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Barcsa Lajos alpolgármester. 

– A közúti közlekedés igen nagy szeletét képezi a város közlekedésének, ezért fontos, hogy Debrecen útjait folyamatosan fejlesszük. Ennek egyik része a nagyfelületű aszfaltozás, amellyel az elöregedett utakat tartjuk karban, biztosítva a közlekedők komfortérzetét, figyelembe véve a balesetmegelőzési szempontokat – mondta. Az alpolgármester hozzátette, az idei évben 480 millió forintot fordít az önkormányzat saját erőből nagyfelületű aszfaltozásra.

Forrás: Czinege Melinda

Az ötsávos Klaipeda utca ebből 142 millió forintos beruházást igényel, emellett a Holló János utca 49 millió forintból kap aszfaltburkolatot. Barcsa Lajos megemlítette, a felújítandó utak kijelölésekor a lakossági igényeket és az útellenőrök visszajelzéseit is figyelembe veszik. Így a Nyugati utca bizonyos szakaszait szintén felújítják 150 millió forintból. A maradék összeget pedig kisebb utak rendbe tételére fordítják. Így a Berek, a Szávay Gyula és a Napraforgó utca, valamint a Kádár dűlő rekonstrukciója is megtörténhet.

Hetei József, a körzet önkormányzati képviselője szerint a felújítás újabb lépés afelé, hogy a városi közlekedés zökkenőmentesebb és rugalmasabb legyen.

– A Klaipeda utca a megyeszékhely egyik legnagyobb forgalmú, ebből következően az egyik legnagyobb terheltségnek kitett útszakasza. Ha végignézünk a jelenlegi állapotán, ez a viseltesség meg is látszik. Az utca teljes egészében, 6500 négyzetméreten újul meg. Az aszfaltozás mellett a szegélyköveket is kicseréljük, valamint a víznyelők szintbe hozását is elvégezzük. Az útszakaszon található buszöblök felújítására is sor kerül – mondta a képviselő. Hetei József megjegyezte, a Holló János utca felújításával régi lakossági igény teljesül. Ez a terület – a Petőfi tér átépítésének kiegészítéseként – a Levendula óvodáig terjedő szakaszon (szervizút, parkolók) kap új burkolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában