Kezdődik a móka!

2022.07.31. 10:14

Megtelt élettel a Sziget-kék, ott voltunk a nyitónapon!

A borongós időjárás sem szegte az érdeklődők kedvét, sokan kipróbálták az új játékokat már az első napon.

Forrás: Molnár Péter

A több mint húsz évig Ötholdas Pagonyként ismert játszópark vasárnaptól megújult játékokkal és felejthetetlen élményekkel várja a kalandvágyó gyerekeket. Az egész évben ingyenesen látogatható tematikus játszóparkot Szabó Magda Sziget-kék című ifjúsági regénye ihlette, ebben a fantáziavilágban merülhetnek el a gyerekek a Nagyerdő fái között.

Forrás: Molnár Péter

– Azt ígértük, hogy valami szépet, valami újat és varázslatosat hozunk létre nektek. Bízom benne, hogy ez sikerült – mondta Papp László polgármester az ünnepélyes megnyitón. Az eltelt bő egy év alatt óriási változás zajlott le az egykori Ötholdas Pagony területén. – Ez a játszótér hosszú évtizedek óta Debrecen egyik legfontosabb, legkiemelkedőbb közösségi tere. A fejlesztés során igyekeztünk megőrizni természeti értékeit is, hiszen a Nagyerdő fontos kincse a városnak – hangsúlyozta a városvezető. 

Forrás: Molnár Péter

Az új, egész évben ingyenesen látogatható parkot úgy alkották meg, hogy az rossz idő esetén is jó találkozóhelye legyen a gyerekeknek. Vannak zárt terei, foglalkoztatói és az állatkert munkatársai érdekes programokkal, játékokkal várják az érdeklődőket.  

– Nagyon sok programelemmel bővült ez a terület az elmúlt évek alatt, hiszen a Sziget-kék mellett tavalyelőtt megnyitotta kapuit a megújult Aquaticum Strand is. Az állatkerttel és a vidámparkkal együtt a lehetőségek széles tárháza várja a turistákat a Nagyerdőn – tette hozzá Papp László. A megújult játszóparkba évente több tízezer látogatóra számítanak.

Hamar kedvenccé vált az élménytorony

Utak, játszóházak, közlekedési lámpák tárulnak mindazok szeme elé, akik belépnek a Sziget-kék világába. A tematikus park a maga mintegy 450 négyzetméternyi területével valóban egy miniváros élményét adja a gyerekeknek.  

– Kedvenc játék még nincs, egyelőre felfedezzük ezt az új játszóparkot, de ahogy látjuk, itt szinte minden korosztály megtalálja a magának való szórakozást. Egészen a pici gyerekektől a kiskamaszokig – mondta kérdésünkre Pinczés Heléna, aki férjével, Szabolccsal és a 15 hónapos kisfiukkal, Nimróddal érkeztek a nyitónapra. A téglási Kiss Attilával és fiával, Dáviddal az egyik trambulinnál találkoztunk. Előbbi kérdésünkre elmondta: az első órában már több játékot is kipróbáltak.

– Ahogy bejöttünk a kapun, elsőnek a nagy kilátótornyot láttuk meg, így ott kezdtünk. Dáviddal átmentünk a függőhídon is, amit nagyon élveztünk. Azóta kipróbáltuk a drótkötélpályát, a csúszdákat. Minden nagyon tetszett neki – mondta Attila. Dávid egyik kedvenc helyévé vált a Sziget-kék, míg a másik a szemben lévő Oláh Gábor utcai sportcentrum, ahová focizni jár. – Bár nem minden nap járunk be, de lehetőségeink szerint szeretnénk minél többször kilátogatni ide is, akár az edzések után – tette hozzá az apuka.  

Forrás: Molnár Péter

Sok a zöld, kevés a beton

A nyitásra egésznapos programkínálattal készültek a szervezők. Volt gólyalábas bemutató, zenés gyermekműsor, bábelőadás, kézműves foglalkozások, valamint óvodás és iskolás gyerekek részére kincskereső játék, amelyen keresztül megismerkedhettek Szabó Magda regényének szereplőivel is.  

– A gyermekeink 4 és fél, illetve 6 és fél évesek, most éppen a küldetést csinálják, de előtte már kipróbálták a járgányokat is. Nagyon tetszik ez az új játszópark, rengeteg a zöld növény és a fa. Ezek sok árnyékot adnak, így a melegebb napokon is kellemesebbé teszik az itt töltött időt. Örülök neki, hogy a híresztelésekkel ellentétben kevés a beton – osztotta meg véleményét lapunkkal Baráth-Privigyei Anett. A négyévszakos játszótéren a kilátótorony és miniváros mellett helyet kapott egy szociális blokk, büfé, kávézó, shop és foglalkoztató, valamint egy rendezvényterem. Van továbbá KRESZ-park, versenypálya boxutcával és parkolóházzal és több akadálymentes játszóeszköz is. 

Bekecs Sándor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában