Megbeszélés

2022.07.14. 09:15

Határozott tervek a létavértesi románoknál

Egy interjúkötet megjelentetését is tervezik.

Szima Sándor (balra), Menyhárt Károly, Kozma György és Szilágyi Sándorné, a LRNÖ képviselője

Forrás: LRNÖ-archív

Két fontos napirendje volt a Létavértesi Román Nemzetiségi Önkormányzat (LRNÖ) legutóbbi ülésének, melyre meghívást kapott Kozma György, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elnöke és Sebestyén Corina, a Cronica hetilap újságírója, a gyulai Nicolae Balcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tanára, valamint Menyhárt Károly, Létavértes polgármestere. 

Szima Sándor, az LRNÖ és a Létavértesi Román Kulturális Egyesület elnöke röviden ismertette a két szervezet tevékenységét. Kozma György, aki 2019 óta az országos önkormányzat elnöke, szintén bemutatkozott, majd az idén októberben tartandó népszámlálás fontosságára hívta fel a helyi szervezetek figyelmét. Ezt követően Szima Sándor ismertette a 2024-ig ütemezett fontosabb feladatokat. Többek közt egy interjúkötet megjelentetését tervezik a létavértesi román származásúak idősebb korú generációjával; román nemzetiségiek családfakutatása, gyulai kétnapos kirándulás, román nemzetiségiek sportnapja is szerepel a programban.

TB 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában