Fejlesztés

2022.07.06. 15:05

Két csoportszobával bővítik az ebesi óvodát

Az elmúlt évek alatt megnőtt a lakosság- és az óvodáskorú gyermekek száma is a településen.

Még egy éve sincs, hogy egy minibölcsődével bővült az intézmény

Forrás: Napló-archív

Meglévő óvodáját bővítené Ebes község önkormányzata, a kivitelezésre vonatkozó felhívás szerdán jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben.

Megfelelő ajánlat esetén már augusztusban elindulhat a munka, és jövő év szeptemberében meg is kezdheti működését a két új csoportszoba.

– A Benedek Elek Óvodánkat szeretnénk további két csoportszobával, mintegy 50 férőhellyel bővíteni. Az intézményt nem olyan régen, 2018-ban bővítettük utoljára, azóta viszont megnövekedett a lakosság és a született gyermekek száma is a településen – mondta a Napló megkeresésére Szabóné Karsai Mária polgármester. A beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán nyert támogatást az önkormányzat. Az Ady Endre utcai intézményben jelenleg több mint 200 gyermek jár. – Szeretnénk augusztus elején szerződést kötni a nyertes vállalkozóval, és várhatóan 2023 szeptemberében indulna a két új csoport – tette hozzá a településvezető.

A fejlesztés során mintegy 500 négyzetméterrel növekedne az intézmény alapterülete. A majdani kivitelező feladata a két csoportszoba és kiszolgálóhelyiségek kialakítása építészeti, gépészeti és villamossági munkák révén, továbbá a szükséges közlekedésfejlesztési munkák – járdák, térburkolatok, várakozóhelyek építésének – elvégzése is.

Az ajánlatokat július 21. 10 óráig nyújthatják be a vállalkozások a közbeszerzési hatóság elektronikus felületén keresztül.

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában