Támogatni akarnak

2022.07.21. 17:00

Halmozottan hátrányos helyzetű gyereken segítene egy debreceni vállalkozás

Ösztöndíjat alapított a Szepesi Kertészet.

Forrás: Szepesi Kertészet-archív

A debreceni székhelyű családi vállalkozástól nem áll messze a jótékonykodás. A maguk szerény módján folyamatosan támogatják a rászorulókat, a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt, különböző állatvédő szervezeteket, menhelyeket.

A Szepesi Kertészet most egy régi, dédelgetett álmát szeretné megvalósítani: egy halmozottan hátrányos debreceni diákot támogatnának.

– Édesapám hét éve hunyt el. Ő egy borzasztóan szegény Szolnok megyei családból származott, négy gyerek volt a családban, egyedülálló anyaként pedig nem sok ételt tudott az asztalra tenni nagymamánk – elevenítették fel a szomorú történetet Szepesi Krisztina és Szepesi Zsolt, a kertészet tulajdonosai, hozzátéve, édesapjuk emlékére hozzák létre a Szepesi Miklós-ösztöndíjat. Olyan középiskolás gyermeket támogatnának egy tanéven keresztül, aki Debrecenben tanul.

Két feltételnek kell megfelelni: valóban rászoruló legyen a diák és valamiben kiemelkedő tehetséggel bírjon.

– Egy tanéven keresztül támogatnánk egy halmozottan hátrányos helyzetben lévő fiatalt. Szeretnénk, ha olyan gyermek jelentkezne, ahol a család számára gondot okoz az iskolába járatás, a tanszerek megvásárlása, az étkezés, a különórák vagy a kollégiumi ellátás fedezése. Úgy döntöttünk, ezt az anyagi terhet levennénk a vállukról. Célunk, hogy a gyermek ne kallódjon el csak azért, mert anyagi korlátok közé van szorítva, szeretnénk, ha kibontakozhatna a tehetségében – mondta Szepesi Zsolt. A vállalkozás példaként szeretne elöl járni, ugyanis úgy vélik, nem kell milliókban gondolkodni ahhoz, hogy segítsenek, és netán megváltoztassák egy fiatal életét. – Ha minden vállalkozás csak egy gyermeken segítene, az hatalmas előrelépés lenne. Bízom benne, hogy mások is csatlakozni fognak ehhez a kezdeményezéshez. Biztatom a helyi cégeket, hiszen sok kicsi sokra megy - fogalmazott. Hozzátette, reményeik szerint kertészetük jövőre több gyermeken is tud segíteni.

Az önéletrajzokat és a motivációs leveleket a [email protected] címre várják. Fontos, az ösztöndíjat csak személyes találkozó után ítélik oda.

CH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában