Bánffyhunyadra is vittek egyet

2022.07.18. 15:46

A határon túl is van már Bocskai-szablya

A megyei önkormányzat két relikviát is vitt Romániába a hétvégén.

Forrás: hbmo.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat is meghívást kapott a július 16-17-én megrendezett Kalotaszegi Magyar Napok elnevezésű rendezvényre,  Bánffyhunyadra, olvasható a hbmo.hu-n. Tasi Sándor és Bulcsu László alelnökök képviselték a szervezetet július 17-én, amikor részt vettek egyebek mellett a felújított református templomban tartott istentiszteleten és a templom felszentelésén. Ezután adták át a templom előtti téren a megyei önkormányzat által készíttetett Bocskai István fejedelem korabeli relikviát Kelemen Hunornak, Románia miniszterelnök-helyettesének, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökének, valamint a Kolozs Megyei Tanács részére Vákár István alelnöknek. A középkori, acél díszveretes magyar szablya hiteles másolatát a megyéink között kialakult partnerségi kapcsolat jegyében adományozta a megyei önkormányzat. 

Az átadást népviseleti mustra követte, ezt követően a Barcsay Kertben a kalotaszegi néptánccsoportok hagyományőrző műsorát is megtekintette a delegáció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában