Városnap

2022.06.26. 13:00

Ünnepelt Derecske városa

Bocskai-szablya, kitüntető díjak sora, megannyi fellépő és sok-sok program várta a helyieket.

Bulcsu László, a megyei közgyűlés alelnöke (balról) és Bordán Szabolcs, Derecske polgármestere

Forrás: hbmo.hu

Bordán Szabolcs polgármester köszöntötte a település főterén ünneplő helyieket, valamint a Derecske lengyel testvértelepüléséről, Kosiceből érkező vendégeket június 25-én, Derecske Város Napján. Hangsúlyozta, a városnak dicső történelmi múltja van, mely nem veszhet homályba, ezért fontos, hogy a jövő generációja is ismerje azt. Hozzátette: ugyanakkor a jövőre is gondolni kell, kell, hogy legyen mindig célunk. Derecske szempontjából a legfőbb cél, hogy javuljon a város népességtartó képessége, legyen vonzó a fiatalok számára – írja a megyei önkormányzat honlapja.

Az ünnepségen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Bulcsu László alelnök képviselte, aki Derecskének is átnyújtotta a megyei identitást, a hajdú-bihariak összetartozását jelképező Bocskai-szablyát. Beszédében úgy fogalmazott: 

A valahová való tartozás a mai forrongó világban a legnagyobb biztonság. Bihar vármegye, Biharország, az ősi fészek jelenti itt a biztonságot. Rólunk szól, a miénk, nem adjuk másnak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában