A nemzeti összetartozás napja

2022.06.03. 07:00

Táncház és koncert is lesz a hétvégén Derecskén

A népi hagyományok jegyében élik meg az összetartozást.

Szombaton a Sárándi Férfi Dalárda és a Szeredás ad koncertet | Forrás: Sárándi Férfi Dalárda

A nemzeti összetartozás napját ünnepli Derecske a hétvégén. Lesz egyebek mellett táncház, pünkösdi játszóudvar, megemlékezés, népviselet-bemutató, népzenei koncert és őrtűzgyújtás is. A rendezvénysorozat táncházzal kezdődik péntek este a művelődési központban, a Derecskei Szivárvány szervezésében, délvidéki, erdélyi, érmelléki, felvidéki és kárpátaljai néptánccsoportok vendégeskedésével. 

Szombat délelőtt a Templomkertben megemlékezéssel és koszorúzással folytatódik az ünnepi program. Ezt követően a Makkay János téren a Kárpát-medencei magyarság élő népviseletének bemutatója lesz, amelyről később Vajda Mária néprajzkutató tart előadást a táncművészeti székházban. Délután a művelődési központ pünkösdi játszóudvarán népi játékokkal, íjászattal és kézműves-foglalkozásokkal is várják a fiatalokat. Este a Makkay János téren ad koncertet a Szeredás Népzenei Együttes és a Sárándi Férfi Dalárda, majd trianoni őrtűzgyújtás következik.

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában