Ingyenes előadásokkal készülnek

2022.06.14. 07:46

Születés Hete: Debrecenben is szerveznek programokat, ez az öt téma lesz a fókuszban

A rendezvényt június 16-18. között tartják.

Forrás: Shutterstock

Debreceni programjai is lesznek a Születés Hete országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozatnak: az eseményeknek a Cegléd utcai baba-mama bolt ad otthont  június 16-18. között – tudatták közleményben a helyi szervezők.

Mint írják, a megyeszékhelyen immáron 18. éve, önkéntes anyukák és támogatók segítségével valósulnak meg az alkalmak. A szervezők célja, hogy minél több kismama és család merje feltenni kérdéseit a fogantatással, várandóssággal, szüléssel, születéssel, gyermekágyas időszakkal, párkapcsolati és családszerkezeti változásokkal kapcsolatban és meg is kapják a megfelelő válaszokat.

Az alkalmak összeállításáról, különböző területről érkező szakemberek - szülésznők, szoptatási tanácsadók, dúlák, művelődésszervezők, pedagógusok, hordozást oktató szakemberek, baba-mama klubok, női körök - gondoskodnak.

A korábbi évek tapasztalatai alapján idén öt téma köré rendeződnek az előadások.

A beszélgetések vendégeivel szó lesz a szülés körüli félelmekről, a szülés és születés mai helyzetéről, a szoptatás és hordozás kapcsán a testközelség fontosságáról, a dúlai gondoskodásról, valamint a babakelengye tudatosabb összeállításáról.

A beszélgetések vendégei, előadói helyi és országosan elismert szakemberek (bába, neonatológus, szoptatási tanácsadó, hordozási tanácsadó, dúla), akikkel személyesen ismerkedhetnek meg a kismamák, anyukák és apukák valamint a családot vágyó vagy családdá váló érdeklődők.

Az alkalmakról felvétel készül, ezért aki személyesen nem tud részt venni a beszélgetéseken, otthonában meg tudja hallgatni, az elkészült hanganyagokat.

A Születés Hete Debrecen alkalmai 2022-ben

Június 16., 17 óra

Szülés körüli félelmeink

Vendég: Béres Edina független bába

Június 17., 17 óra

Másállapotot a szülészetben!

Vendégek: Iványi Anna és Keszler Viktória, a Másállapotot a szülészetben! mozgalom aktivistái

Június 18., 10 óra

Szoptatás és hordozás

Vendégek: Dr. Ádám Borbála gyermekgyógyász, neonatológus és Tatár Marianna hordozási tanácsadó

Június 18., 15 óra

Babakelengye a zero waste jegyében

Vendég: Tatár Marianna, a Mamami Bolt megalapítója

Június 18., 17 óra

Kérdezd a dúlákat!

Vendégek: Gardó Beáta gyermekágyas masszázs oktató és dúla, Mikó-Prém Alexandra kórházi lelkész és dúla, Tornai Ildikó Billings Ovulációs Módszer ® oktató, termékenységtudat-oktató és dúla

A Születés Hete eseményei ingyenesen látogathatóak, de a megjelenés regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a [email protected] e-mail-címen lehet.

Minden babára vágyót, várandóst, anyukát és családjukat szeretettel várnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában